Popularne Tematy
Użytkownicy Online
I cooked every MEAT in a TOASTER Oven, it blew my mind!
-
-
Ślinka cieknie
-
oj tak
-
Taki boczek...
Pytanie do Was, jak taka keto dieta sprawdziłaby się dla osoby z wielotorbielowatością nerek? Czy są jakieś przeciwskazania? -
takiego przypadku nie znam. ale znam takie co np nie maja pęcherzyka żółciowego.. albo mieli dnę moczanową.. i już nie mają. swoją drogą w czym dokładnie ten defekt ma przeszkadzać? bo nie za bardzo rozumiem. niemal wszystkie choroby wynikają z nadmiaru glukozy. z niczego innego.
-
@vibo
To niby genetyczne, ojciec żony też takie coś ma i jedna siostra. 50/50 generalnie. W nerkach masz w miarę nieszkodliwe torbiele, jednak z czasem rosną do takich rozmiarów, że nerka siada. Skutkiem tej choroby jest też nadciśnienie tętnicze. Hmm.. ale to co mówisz, to by warto było spróbować, tylko żona twierdzi, że np. nie naje się bez zapychacza z węglowodanówJak tu przekonać?
-
opowiem ci co ostatnio jadam na 'śniadanie'. na patelnie biore ok cm smalcu (plaster w sensie) do tego dodaje 1 średnią cebulę, 1-2 pieczarki, 1-2 batony kiełbasy, 2-3 jajka. najpierw podsmażam wszystko oprócz jajek. tak z 5-10min na wolnym ogniu pod przykryciem. na końcu dodaje jajka i mieszam wszystko wedle sposobu Gordona Ramsaya po to żeby cały ten tłuszcz wszedł w te jajecznicę. niech sobie zje takie coś. bez chleba. i powie że jeszcze musi się dopchać. taki posiłek ma 1000+ kalorii. pewnie nawet nie doje do końca
-
@vibo
Zaserwuję jutro/w niedzielę na śniadanieMoże się nie skapnie, że na niej testy robię
-
dokładnie takim właśnie torem myślowym miałeś pójść
-
@vibo Jeszcze niedawno Ramsay swoim dzieciom mówił, że jak przejdą na wege, to posadzi je na krzesło elektryczne. Ale kasa musi się zgadzać. Teraz w jego restauracji podają też tofucznicę, a on sam został wegetarianinem... bo przecież "veganism is on the rise", a Gordon nie chce, żeby fala go zmiotła.
To samo dzieje się z Jamiem Oliverem, który z programu na program ogrywa warzywa. Jeden śp. Anthony Bourdain umiałby to wszystko podsumować, ale popełnił "samobójstwo" (w sprawie nie związanej z tofucznicą, ale z porwaniami dzieci). -
@Anna
Te smaczności na filmie są tak dobre, że olać cały ten weganizm, chcą niech nie jedzą -
@Anna wszyscy cwelebryci to marionetki. nad czym tu dyskutować
-
@esk3l A to jasne, że tak
-
@vibo
Ja zacząłem, żonę jeszcze urabiam, dam znać za kilka dni, czy jakieś zmiany są -
oj będą zmiany. abyś tylko czas znalazł na forum
-
@Anna tofucznica to.dla mnie brzmi jak ladacznica
I.w sumie ma to samo na celu
Sprzedawanie sie -
@Cynamon Mam więcej sentymentu dla tej drugiej, bo przynajmniej chce coś z siebie dać
-
raz w życiu zjadłem tofu. nigdy więcej tego mordoulepiacza
-
O proszę jakie ładne skutki uboczne planndemii.
-
@Minako-Yamada Taaaak. Wszystkiemu winne nietoperze. Zwłaszcza jak latają nad laboratorium broni bilogicznej.
Hipokryci - wymuszają dopłaty dla przemysłowej hodowli, która nie pozwala rolnikowi z tradycyjną hodowlą na bycie konkurencją, a potem mówią, że przemysłowa hodowla jest be (jest, ale nie z powodu wira), bo przecież więcej i łatwiej można zarobić na samej paszy wciskanej ludziom...