WYKRYTO AD BLOCK

Forum rezyduje na niezależnym serwerze, który opłacamy.
Jeśli chcesz nas wspierać - wystarczy, że wyłączysz AdBlocka i pozwolisz reklamom zarabiać.
Dziękujemy!

Jak sezonować stejki?


  • Patroni

    Tu jest pięknie pokazane jak sezonowac te cholerstwo.
    Ja sezonuje max kilka dni ostatnimi czasy wiec się nie martwię o podłoże i sól. Kładę częścią tłuszczową na szkło i tyle. Ale przy dłuższym sezonowaniu opcja zawieszenia miecha tudziez wlansie takiego grila jest przydatna. Inaczej musielibyście ciagle zmieniać pozycje miecha i uważać by się nie popsuło.
    Przypominam ze popsuje się jeśli nie będzie dostępu świeżego powietrza. Dlatego profesjonalne suszarnie zawieszają mięcho na takich hakach.
    Podoba mi się patent z obalsamowaniem tego solą, nie tylko przyspieszy schnięcie i ochroni ale jeszcze smaku doda. Wełri najs!



  • Muszę spróbować ale to jak wrócimy na wyspę 🙂



  • Tylko trzeba miec oddzielna lodowke 🙂



  • Po co zneca się solą?
    Choć to lepsze od jakiegoś tam ryżu czy czegokolwiek.

    Są też worki foliowe, robiąc to samo ale w chłodziarce czy zamrażarce, nie pamiętam.


  • Patroni

    @justyna ja wiem. Ja tam razem z reszta zwykłej czymiem. Zdziwiło mnie ze takie mięcho nie wydziela za bardzo zapachu. Łobsycha se i tyle.



  • @Palma w luxemburgu kiedyś pracowałem na kampongu I tam koleś suszyl dziesiątki udek swoństwa pod dachem, na strychu.
    Niemcy to uwielbiali. Nikt z lokalnych tego nie ruszał, bo kto by chciał żreć po myszach itp. Przed to standard, ale po? Tylko tamci.


Log in to reply
 

Chcesz być na biężąco?