Navigation

Ave Ziomalu

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Sytuacja w Polsce

Koronawirus
    59
    1624
    12943
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • esk3l
      esk3l Patroni last edited by

Jest i Polski akcent. Na kanale p. Tobiasza również film z wczorajszego protestu w Warszawie. Dziś zachęcają do uczestnictwa o godz. 12.00. wystarczy iść na spacer i zdjąć kaganiec.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • anka
        anka last edited by

W województwie śląskim potwierdzono prawie 3500 przypadków zachorowań na koronawirusa (stan na 10 maja, godz. 10). To najwięcej w Polsce.

Nagły wzrost osób zakażonych koronawirusem jest spowodowany działalnością górniczą (przeszło 500 zarażonych górników). Od kilku dni górnicy i ich rodziny są masowo badani metodą przesiewową. Służbom medycznym pomaga nawet wojsko.

• Przy kopalniach będzie przesiewowe testowanie górników i nie będzie to jednorazowe, tylko systematyczne, celem wyłapania osób zakażonych. Liczymy, że tymi badaniami uda się wyeliminować śląskie ogniska i uda się przywrócić w krótkim czasie funkcjonowanie kopalń – powiedział w czwartek Wojciech Andrusiewicz, rzecznik Ministerstwa Zdrowia.

Rozważana jest opcja blokady województwa.

Śląskie jest zbyt ważne gospodarczo oraz zbyt liczne, aby bez szczegółowych analiz podjąć taką decyzję.

W tej chwili trwają wytężone prace, aby te ogniska ograniczyć. Osoby chore skierować do izolatoriów, a wszystkie osoby z kontaktu są poddane kwarantannie. Więc myślę, że w najbliższych dniach damy radę ograniczyć te duże ogniska, które występują na Śląsku, w kopalniach – mówił Waldemar Kraska, cytowany przez PAP.
        -no to teraz sobie znaleźli polskie Bergamo i Lombardię.Każdy normalnie myślący człek w Polszy wie jak zanieczyszczone jest powietrze na Śląsku o pylicy u górników/kopalnioków nawet nie wspomnę.Brak mi po prostu słów.

https://silesia24.pl/wiadomosci/szczegoly/wojewodztwo-slaskie-zostanie-zamkniete-13231#disqus_thread

CUD_CzasUniescD 1 Reply Last reply Reply Quote 3
        • anka
          anka last edited by

Kopalnie na Śląsku do likwidacji? Ministerstwo Aktywów Państwowych ma plan. Górnicy będą musieli odejść z kopalń.

-Szybciutko i po cichutku. Pod osłona wirusa.

https://dziennikzachodni.pl/kopalnie-na-slasku-do-likwidacji-ministerstwo-aktywow-panstwowych-ma-plan-gornicy-beda-musieli-odejsc-z-kopaln/ar/c3-14906507

J 1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • anka
            anka last edited by anka

Media nadal nami bezczelnie manipulują:
            Poniżej oficjalne oświadczenie Pawła T. jak i screan z tel. na potwierdzenie jego wiarygodności:

04DD9279-F7C9-43CE-B724-BFFA7395BA16

1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • gioconda
              gioconda last edited by

Opera Zrzut ekranu_2020-05-11_101406_www

A tu znowu o super sprawdzonych wadliwych testach:
              Kilka dużych zakładów pracy w woj. warmińsko-mazurskim wykonało swoim pracownikom komercyjne testy w kierunku COVID-19. Po weryfikacji przez sanepid większość pozytywnych wyników badań komercyjnych nie potwierdziła się.

Czytaj więcej na https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/polska/news-olsztyn-nie-potwierdzily-sie-wyniki-prywatnych-testow-na-kor,nId,4489148#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

anka 1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • anka
                anka @gioconda last edited by anka

@gioconda widziałam to,po prostu co za gadzina medialna.Musze się pożalić,dostałam bana na grupie Michała.Krytyka w stronę moderacji na tej grupie jest nie toleraowana.Moich wpisów z racji,że jestem starym członkiem się nie upublicznia.Przykro mi bo tworzyłam ta grupę od samego początku.

gioconda O 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                • gioconda
                  gioconda @anka last edited by

@anka ojej, za co?

anka 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • anka
                    anka @gioconda last edited by

@gioconda za to CBBA87DA-E281-4B68-8D7A-2559AAF2ECD3

gioconda 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • gioconda

@anka no cóż, napisałaś prawdę. Moje posty dzisiaj po ponad tygodniu w ogóle usunięto nawet z kolejki, a 100 raz o tym, że Trump pozwał obame i clintonówne - co nawet nie jest sprawdzone, oraz straszenie szumowskiego sprzed 2 tygodni widzę codziennie na grupie. Nie wiem czy to wynika z tego, że za dużo ludzi, za mało moderatorów, czy tak jak napisałaś, leci to co się komu podoba.

• anka
                        anka @gioconda last edited by

@gioconda myśle,że chodzi o zasięg.Tak robi większość kanałów czy grup w necie.Ja byłam na tej grupie z sentymentu,miałam możliwość zgłoszenia się na moderatora.Cenzurowanie jednak treści i wypocin ludzi grupy która ją tworzą kłóci się z moimi przekonaniami.Sami narzekają na cenzurę ,a robią swoją.Ja ich w tym komentarzu nie obraziłam,tylko wyraziłam stanowczo moje zdanie na które jak widać nie ma miejsca na tej grupie niestety.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • S
                          susinka1 last edited by

nie ma ratunku dla tego kraju...

Piotrowski ocenił, że obecna sytuacja, "to jest długie pożegnanie z demokracją". - To długie pożegnanie rozpisane na kolejne etapy - dodał.

• Pierwszy to taka koncepcja, że wola narodu jest ponad prawem, to znaczy wola większości parlamentarnej jest ponad prawem, a ściśle mówiąc wola przywódców większości parlamentarnej jest ponad prawem. Potem Trybunał Konstytucyjny, jak pamiętamy. Potem sądownictwo, Sąd Najwyższy. Wreszcie Sejm. Sejm, w którym uchwalono tę ustawę o szczególnej regulacji wyborów prezydenckich - wymieniał.

• Teraz mamy właśnie wybory. To jest bezprawie wyborcze. Powoli, powoli następuje takie oswajanie bezprawia. Bo właściwie co z tym zrobić? Nic nie można z tym zrobić, trzeba po prostu z tym żyć. I w ten sposób pożegnanie z demokracją wchodzi już w taką fazę finalną - dodał konstytucjonalista.

• anka
                            anka @susinka1 last edited by

@susinka1 nie poddajcie się, uświadamiajcie otoczenie w tym nasza, jedyna nadzieja.

• anka
                              anka last edited by

Konfiskata majątku bez wyroku sądu. Ziobro forsuje drakońskie prawo, a przedsiębiorcy protestują

Resort Zbigniewa Ziobry chce wprowadzić nowe przepisy pozwalające na tzw. prewencyjną konfiskatę majątku. W praktyce oznaczałoby to, że bez wyroku sądu państwo mogłoby przejąć majątek podejrzanego i to na nim ciążyłby obowiązek udowodnienia swojej niewinności. - Oznacza to de facto wprowadzenie domniemania winy - alarmuje Rada Przedsiębiorczości.

https://www.money.pl/gospodarka/konfiskata-majatku-bez-wyroku-sadu-ziobro-forsuje-drakonskie-prawo-a-przedsiebiorcy-protestuja-6509247491152001a.html

• anka
                                anka last edited by anka

Polska zarejestrowana jako firma w USA?

W rejestrze Amerykańskiej Komisji Papierów Wartościowych jako podmiot zarejestrowany przez polskie Ministerstwo Finansów figuruje POLAND REPUBLIC OF
                                -daje do weryfikacji bo krąży po necie a nie daje wiary, że to prawda🤔.

https://www.rpo.gov.pl/pl/content/polska-jako-firma-w-usa-rpo-pyta-msz

gioconda K 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                                • gioconda

@anka podobno Niemcy i inne kraje też są, bo sprzedawały czy kupowały jakieś papiery wartościowe, nie wiem dokładnie,gdzieś o tym coś mi się obiło o uszy.

• K
                                    konradakumulator @anka last edited by

@anka https://sec.report/CIK/0000079312

anka 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                    • K
                                      konradakumulator last edited by

Czytam to od jakiegoś czasu. Wygląda legitnie. W sumie było o tym gadane od dawna myślę że od 90tego.

• anka
                                        anka @konradakumulator last edited by

@konradakumulator czy to by oznaczało, że kraj na giełdzie sprzedano?Nie znam się🤷🏼‍♀️

• K
                                          konradakumulator last edited by

W mojej ocenie kraj sprzedano po wojnie. Natomiast po "przemianach demokratycznych" i upadku związku radzieckiego miejsce to przeszło pod wpływy (i teraz nie wiem: izraelskie, amerykańskie ?) Polecam film "Człowiek który gapił się na kozy" bo potem w polszy otwarł się wielki rynek na wszelkiej maści produkty i żeby sprzedawać część z nich w stanach opisano to miejsce wraz z jego zarządem bo przypuszczam że pisali do warszawy ale nikt nie odpisał (a no nie mieli pagera chłopaki) no i jak tu robić interesy. Więc powstało to jako swego rodzaju proteza państwa.

• J
                                            Jaga Patroni @anka last edited by

@anka chcą zniszczyć polski przemysł wydobywczy pod pretekstem świrusa. Przy okazji zamkną ich w kwarantannie, żeby się nie buntowali i nie organizowali na protestach.

• First post
                                              Last post

Użytkownicy Online

U
                                            Z
                                            E

Popularne Tematy

• A

Seks i przemoc w buddyjskich i hinduistycznych ośrodkach. Zagospodarowanie duchowe Zachodu

• Rodzenie🤰 w czasie pandemii.

• Żywieniowa apokalipsa

• Q

Śnieg, który się nie topi 🤯

• Q

Świetny wywiad z Traderem21 o Trumpie, polityce, finansach.

Kategorie

• Koronawirus

czyli koronasraczka

• Dietowo

wszystko o dietach

• Śmiechowo

Miejsce na memy, podśmiechujki itp

• Lajfstajlowo/Psychologowo

O wszystkim poza dietą, psychologia, styl życia, sporty etc.

• Forumowo

Sprawy dotyczące forum, propozycje, skargi i zażalenia

• Zdrowie

ogólnie o zdrowiu

• Fight the system & Teorie Spiskowe

spiskorie, obalanie kłamstw

• Świat Finansów

o finansach, jak zarobić aby się nie narobić 😉

• OFFTOPIC

Czyli wszystko co nie pasuje do innych kategorii

• Ciekawostki

• Newsy ze świata