Sytuacja w Polsce
-
Jest i Polski akcent. Na kanale p. Tobiasza również film z wczorajszego protestu w Warszawie. Dziś zachęcają do uczestnictwa o godz. 12.00. wystarczy iść na spacer i zdjąć kaganiec. -
W województwie śląskim potwierdzono prawie 3500 przypadków zachorowań na koronawirusa (stan na 10 maja, godz. 10). To najwięcej w Polsce.
Nagły wzrost osób zakażonych koronawirusem jest spowodowany działalnością górniczą (przeszło 500 zarażonych górników). Od kilku dni górnicy i ich rodziny są masowo badani metodą przesiewową. Służbom medycznym pomaga nawet wojsko.
- Przy kopalniach będzie przesiewowe testowanie górników i nie będzie to jednorazowe, tylko systematyczne, celem wyłapania osób zakażonych. Liczymy, że tymi badaniami uda się wyeliminować śląskie ogniska i uda się przywrócić w krótkim czasie funkcjonowanie kopalń – powiedział w czwartek Wojciech Andrusiewicz, rzecznik Ministerstwa Zdrowia.
Rozważana jest opcja blokady województwa.
Śląskie jest zbyt ważne gospodarczo oraz zbyt liczne, aby bez szczegółowych analiz podjąć taką decyzję.
W tej chwili trwają wytężone prace, aby te ogniska ograniczyć. Osoby chore skierować do izolatoriów, a wszystkie osoby z kontaktu są poddane kwarantannie. Więc myślę, że w najbliższych dniach damy radę ograniczyć te duże ogniska, które występują na Śląsku, w kopalniach – mówił Waldemar Kraska, cytowany przez PAP.
-no to teraz sobie znaleźli polskie Bergamo i Lombardię.Każdy normalnie myślący człek w Polszy wie jak zanieczyszczone jest powietrze na Śląsku o pylicy u górników/kopalnioków nawet nie wspomnę.Brak mi po prostu słów.https://silesia24.pl/wiadomosci/szczegoly/wojewodztwo-slaskie-zostanie-zamkniete-13231#disqus_thread
-
Kopalnie na Śląsku do likwidacji? Ministerstwo Aktywów Państwowych ma plan. Górnicy będą musieli odejść z kopalń.
-Szybciutko i po cichutku. Pod osłona wirusa.
-
-
A tu znowu o super sprawdzonych wadliwych testach:
Kilka dużych zakładów pracy w woj. warmińsko-mazurskim wykonało swoim pracownikom komercyjne testy w kierunku COVID-19. Po weryfikacji przez sanepid większość pozytywnych wyników badań komercyjnych nie potwierdziła się. -
@gioconda widziałam to,po prostu co za gadzina medialna.Musze się pożalić,dostałam bana na grupie Michała.Krytyka w stronę moderacji na tej grupie jest nie toleraowana.Moich wpisów z racji,że jestem starym członkiem się nie upublicznia.Przykro mi bo tworzyłam ta grupę od samego początku.
-
@anka ojej, za co?
-
@gioconda za to
-
@anka no cóż, napisałaś prawdę. Moje posty dzisiaj po ponad tygodniu w ogóle usunięto nawet z kolejki, a 100 raz o tym, że Trump pozwał obame i clintonówne - co nawet nie jest sprawdzone, oraz straszenie szumowskiego sprzed 2 tygodni widzę codziennie na grupie. Nie wiem czy to wynika z tego, że za dużo ludzi, za mało moderatorów, czy tak jak napisałaś, leci to co się komu podoba.
-
@gioconda myśle,że chodzi o zasięg.Tak robi większość kanałów czy grup w necie.Ja byłam na tej grupie z sentymentu,miałam możliwość zgłoszenia się na moderatora.Cenzurowanie jednak treści i wypocin ludzi grupy która ją tworzą kłóci się z moimi przekonaniami.Sami narzekają na cenzurę ,a robią swoją.Ja ich w tym komentarzu nie obraziłam,tylko wyraziłam stanowczo moje zdanie na które jak widać nie ma miejsca na tej grupie niestety.
-
nie ma ratunku dla tego kraju...
Piotrowski ocenił, że obecna sytuacja, "to jest długie pożegnanie z demokracją". - To długie pożegnanie rozpisane na kolejne etapy - dodał.
-
Pierwszy to taka koncepcja, że wola narodu jest ponad prawem, to znaczy wola większości parlamentarnej jest ponad prawem, a ściśle mówiąc wola przywódców większości parlamentarnej jest ponad prawem. Potem Trybunał Konstytucyjny, jak pamiętamy. Potem sądownictwo, Sąd Najwyższy. Wreszcie Sejm. Sejm, w którym uchwalono tę ustawę o szczególnej regulacji wyborów prezydenckich - wymieniał.
-
Teraz mamy właśnie wybory. To jest bezprawie wyborcze. Powoli, powoli następuje takie oswajanie bezprawia. Bo właściwie co z tym zrobić? Nic nie można z tym zrobić, trzeba po prostu z tym żyć. I w ten sposób pożegnanie z demokracją wchodzi już w taką fazę finalną - dodał konstytucjonalista.
-
-
@susinka1 nie poddajcie się, uświadamiajcie otoczenie w tym nasza, jedyna nadzieja.
-
Konfiskata majątku bez wyroku sądu. Ziobro forsuje drakońskie prawo, a przedsiębiorcy protestują
Resort Zbigniewa Ziobry chce wprowadzić nowe przepisy pozwalające na tzw. prewencyjną konfiskatę majątku. W praktyce oznaczałoby to, że bez wyroku sądu państwo mogłoby przejąć majątek podejrzanego i to na nim ciążyłby obowiązek udowodnienia swojej niewinności. - Oznacza to de facto wprowadzenie domniemania winy - alarmuje Rada Przedsiębiorczości.
-
Polska zarejestrowana jako firma w USA?
W rejestrze Amerykańskiej Komisji Papierów Wartościowych jako podmiot zarejestrowany przez polskie Ministerstwo Finansów figuruje POLAND REPUBLIC OF
-daje do weryfikacji bo krąży po necie a nie daje wiary, że to prawda.
https://www.rpo.gov.pl/pl/content/polska-jako-firma-w-usa-rpo-pyta-msz
-
@anka podobno Niemcy i inne kraje też są, bo sprzedawały czy kupowały jakieś papiery wartościowe, nie wiem dokładnie,gdzieś o tym coś mi się obiło o uszy.
-
-
Czytam to od jakiegoś czasu. Wygląda legitnie. W sumie było o tym gadane od dawna myślę że od 90tego.
-
@konradakumulator czy to by oznaczało, że kraj na giełdzie sprzedano?Nie znam się
♀️
-
W mojej ocenie kraj sprzedano po wojnie. Natomiast po "przemianach demokratycznych" i upadku związku radzieckiego miejsce to przeszło pod wpływy (i teraz nie wiem: izraelskie, amerykańskie ?) Polecam film "Człowiek który gapił się na kozy" bo potem w polszy otwarł się wielki rynek na wszelkiej maści produkty i żeby sprzedawać część z nich w stanach opisano to miejsce wraz z jego zarządem bo przypuszczam że pisali do warszawy ale nikt nie odpisał (a no nie mieli pagera chłopaki) no i jak tu robić interesy. Więc powstało to jako swego rodzaju proteza państwa.
-
@anka chcą zniszczyć polski przemysł wydobywczy pod pretekstem świrusa. Przy okazji zamkną ich w kwarantannie, żeby się nie buntowali i nie organizowali na protestach.
Popularne Tematy
Kategorie
-
Koronawirus
czyli koronasraczka
-
Dietowo
wszystko o dietach
-
Śmiechowo
Miejsce na memy, podśmiechujki itp
-
Lajfstajlowo/Psychologowo
O wszystkim poza dietą, psychologia, styl życia, sporty etc.
-
Forumowo
Sprawy dotyczące forum, propozycje, skargi i zażalenia
-
Zdrowie
ogólnie o zdrowiu
-
Fight the system & Teorie Spiskowe
spiskorie, obalanie kłamstw
-
Świat Finansów
o finansach, jak zarobić aby się nie narobić