Navigation

Ave Ziomalu

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Popularne Tematy

• Ciekawe linki z różnych dziedzin

• N

Przemoc Narcystyczna Globalna

• Książki o globalizmie, masonerii, polityce

• Ucinają internet

• Q

Mózg się lasuje jak się tego słucha. Posłuchajcie co się dzieje w "praworządnej" Holandii. Brak mi po prostu słów. 🤯🤯🤬🤬🤬

Użytkownicy Online

B

Podsłuchy na telefonach, czyli 1984 na własne życzenie

Fight the system & Teorie Spiskowe
    11
    22
    200
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • baku
      baku last edited by

Ave Ziomy,

zachęcam do potestowania jak was telefony podsłuchują.
      Dzisiaj żona mnie zapytała, skąd w ogóle wzięło mi się picie Yerba Mate.
      Po paru godzinach wchodzi na swój instagram i co ?

705e1f6e-eb36-4d0c-a8b8-707e2f1d46fe-image

Taka oto reklama 😄 Nie pierwszy raz coś takiego.
      To co się dzieje, plus ta akcja z koroną zaczyna mnie przytłaczać momentami. Pełna inwigilacja, pełna kontrola. Jeszcze trochę i serio ale to będziemy takimi 10000% niewolnikami.

C A 2 Replies Last reply Reply Quote 0
      • C
        Cynamon Patroni @baku last edited by

@baku O prosze, niezle niezle. Jestem ciekawa na jakiej zasadzie to działa wlasnie. Jak zbudowane sa te algorytmy. Bo u mnie to wszystko jakies popsute jest nawet jak szukam czegos konkretnego w necie np butów i nie zapisze strony to pozniej za nic w swiecie tego nie moge znalezc bo mi sie nie wyswietla. Chyba ze to reklama z konkretnego sklepu no ale to nie jest jakas wielka technologia xD cos w stylu obejzane poprzednio. Tez juz kiedys pisalam ze jak wyswietlam jakis film palmy do do kolejki wskakuje mi automatycznie swinka Peppa. Zawsze😂
        takze taka to inteligencja😂

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • vibo
          vibo last edited by

pogadaj do telefonu o butach a moment się znajdą 😂

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • A
            Anna @baku last edited by

@baku No ja miałam reklamę sukni weselnych wieczorem po rozmowie na plaży o weselu bliskiej osoby. Ale zaznaczam: to nie była rozmowa przez tel.

Tych sytuacji było więcej. Gadka o kwiatach i już ogrodowe inspiracje w reklamach...

Jak nie muszę, nie używam tego g... W tym więzieniu my sami jesteśmy strażnikami, grunt to w końcu pokumać.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • gioconda
              gioconda last edited by gioconda

heh w zeszłe wakacje rozmawiałem z siostrą o kupnie basenu (nie przez telefon tylko face to face), następnego dnia w telefonie miałem reklamy z basenem xd

1 Reply Last reply Reply Quote 3
              • adrian1111
                adrian1111 last edited by

A moze to nie podsluchy a...PRAWO PRZYCIAGANIA?:D serio teraz pisze 🙂

gioconda 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • gioconda
                  gioconda @adrian1111 last edited by

@adrian1111 zbiegi okoliczności xd

• E
                    eshe last edited by eshe

Szukałeś kiedyś yerba mate wyszukiwarką na telefonie lub na komputerze będąc świadomie lub nie jednocześnie gdzieś zalogowany? Masz włączone wyszukiwanie głosowe(zgoda dla google)? "Polubiłeś" gdzieś yerba mate? Jak wcześniej było głośno o tych "dziwnych zbiegach okoliczności" zrobiliśmy mały test na hasła dla nas niestandardowe (dialog luźny w stylu np. kółko dla chomika może w końcu kupimy itd.) i u nas mechanizm reklamowy się nie potwierdził. Jednak jeśli ktoś kiedykolwiek wpisywał w wyszukiwarkę jakieś hasło i nie kasuje zapisanych danych to takie reklamy się pojawiają.

baku 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • vibo
                      vibo last edited by

ja np mam blokowanie reklam na poziomie systemu (z poziomu hosts. kto wie ten zrozumie) także nawet właściwie nie mam szansy przetestować

• Ariadna More
                        Ariadna More last edited by

Mi się to często zdarza. Mam poblokowane wyszukiwanie głosowe itd. Żadna nowość że te podsłuchy działają nawet gdy są teoretycznie wyłączone.

• vibo
                          vibo last edited by

dlatego trzeba zrootować urządzenie i zablokować takie pierdoloty na poziomie systemu

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                          • baku
                            baku @eshe last edited by

@eshe napisał w Podsłuchy na telefonach, czyli 1984 na własne życzenie:

Szukałeś kiedyś yerba mate wyszukiwarką na telefonie lub na komputerze będąc świadomie lub nie jednocześnie gdzieś zalogowany? Masz włączone wyszukiwanie głosowe(zgoda dla google)? "Polubiłeś" gdzieś yerba mate? Jak wcześniej było głośno o tych "dziwnych zbiegach okoliczności" zrobiliśmy mały test na hasła dla nas niestandardowe (dialog luźny w stylu np. kółko dla chomika może w końcu kupimy itd.) i u nas mechanizm reklamowy się nie potwierdził. Jednak jeśli ktoś kiedykolwiek wpisywał w wyszukiwarkę jakieś hasło i nie kasuje zapisanych danych to takie reklamy się pojawiają.

To na mojej żony telefonie, ona nie szukała tego.
                            Jak mówię, stało się to kilka godzin po tym jak gadaliśmy o yerba mate. Nie pierwszy raz coś takiego.

A esk3l 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                            • A
                              Anna @baku last edited by

@baku U mnie to było pierwsze wesele, o którym się mówiło OD LAT. I jeszcze powtórzę: rozmowa była face to face. Telefon sobie wszystko grzecznie słuchał..

CUD_CzasUniescD E 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                              • esk3l
                                esk3l Patroni @baku last edited by

@baku
                                Jak ja kiedyś wspomniałem o sprzęcie elektronicznym, to chwilę później euro RTV podesłało maila 😄 I też nie raz podobna sytuacja mnie spotkała.

• CUD_CzasUniescD
                                  CUD_CzasUniescD @Anna last edited by

@Anna napisał w Podsłuchy na telefonach, czyli 1984 na własne życzenie:

@baku U mnie to było pierwsze wesele, o którym się mówiło OD LAT. I jeszcze powtórzę: rozmowa była face to face. Telefon sobie wszystko grzecznie słuchał..

Masz rację. To nie jest związane z mówieniem/słuchaniem.

• E
                                    eshe @Anna last edited by

@Anna ale nie w sezonie weselnym?
                                    Jeśli chodzi o przeglądarki używacie i na telefonie i na komputerze np. ccleanera?
                                    Nie wiem gdzie maile macie pozakładane i czy "wyraziliście zgodę na pewne treści"(reklamy).
                                    @esk3l na różne konta mailowe otrzymuję, w zależności od czasu i dostawcy różne treści, w tym reklamy sprzętu, polis, sukien ślubnych, środków na odchudzanie, jak zyskać na nietrafionym kredycie we frankach czy gdzie kupić złoto lub ubranka dla dzieci lub jak zostać bohaterem domu czy ostatnimi czasy 20 wariacji związanych z koronawirusem. Dostaję maile dotyczące praktycznie wszystkiego, szczególnie od jednego dostawcy, u innych mniej.
                                    Może u Was działa mechanizm potwierdzenia? Tj. ignorujecie resztę, a mail/reklama która rzekomo Was dotyczy staje się "dowodem"?
                                    Odbieram maile od lat, siedzę w internecie od lat. Wiem, że do póki nie zadziała się np. ccleanerem reklamy czegoś, czego ktoś szukał kiedykolwiek będą się pojawiały w przeglądarce.
                                    Moje obserwacje nadal , w najmniejszym stopniu nie potwierdzają personalizacji reklam czy maili "z podsłuchu".

A CUD_CzasUniescD 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                                    • A
                                      Anna @eshe last edited by

@eshe Są rzeczy, o których nie napiszę na tym forum.

Z tym weselem to było dla mnie straszno śmieszne, bo w przeciwieństwie do wielu kobiet mnie ten temat nie kręci. Więc to tak, jakbym nagle zobaczyła reklamę ciągnika.

K 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • CUD_CzasUniescD
                                        CUD_CzasUniescD @eshe last edited by

@eshe zakłam że "akceptacja" odbywa się przez naciśnięcie podświetlonego guziczka. No to lekkie, łatwe i najważniejsze, bezstresowe, bo kto by tam czytał....
                                        A potem są tylko następstwa... Znaczy nieoczekiwane reklamy i podpowiedzi.

Ps pod jednym IP {domostwo} jedna osoba szuka sukni a reszta ma reklamy. ;:-}}
                                        Dla przykładu, żona szuka ubrań, ja mam modelki...
                                        Ale kiedy ja " szukam "auta, żona nie ma reklam mechaników...

A 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                        • A
                                          Anna @CUD_CzasUniescD last edited by

@CUD_CzasUniescD W tym okresie mieszkałam sama.
                                          Zresztą przykładów jest więcej. Zauważam błyskawicznie takie rzeczy, zwłaszcza jeśli wyskakuje coś dla mnie egzotycznego (a o tym czymś właśnie przed chwilą rozmawiałam).

CUD_CzasUniescD 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • K
                                            konradakumulator @Anna last edited by

@Anna są rzeczy o których nie mówię jeśli wiem że może mnie podsłuchać jakiś telefon. oczywiście cenzuruje swoje słowa w wypowiedziach na forum. witamy w komunie. odnośnie reklam i treści proponowanych od ponad roku ja i mój kumpel mamy te same propozycje od YT i klikamy w te same proponowane rzeczy - tych przypadków było za dużo

CUD_CzasUniescD 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • First post
                                              Last post