Testy na koronawirusa wycofane. Dały wynik dodatni u kozy, przepiórki i owocu papai w Tanzanii🇹🇿.ℹ️ na temat sytuacji w tym kraju.
-
-Nawet ludzie w Afryce nie wierzą w rzetelność tych testów
.
W ramach kontroli potajemnie testowano nim różne zwierzęta, owoce oraz olej silnikowy.
Prezydent Tanzanii John Magufuli poinformował, że wycofano stosowane testy na obecność koronawirusa, ponieważ dały wynik dodatni przy badaniu próbek m. in. kozy i papai.Artykuł na poprawienie humoru:
https://www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV-2/200509862-Testy-na-koronawirusa-wycofane-Daly-wynik-dodatni-u-kozy.html?fbclid=IwAR01YUTQY6hV1e9Zaz4LBwSjJDl3xZOi0ph4r4j6RGpiNjacWZrxxTckgV8 -
@anka To jest bardzo smieszne a zarazem przerazajace jakie te testy sa zjebane. W mediach o tym nie uslyszymy. Przez tak bledne testy statystyki sa zawyzane i zdrowi ludzie zamykani sa w domach. Tutaj to chociaz jak koza chora i wlasciciel to mozna bylo by ich razem zamknac...napewno by sie nie nudzili razem a w wolnym czasie mogli by skonsumowac zarazona papaje
-
@adrian1111 gratuluję wyobraźni.Papaja jest bardzo dobra na żołądek i ma mało węglowodanów.W Rzeczpospolitej o tym napisali
.
-
@anka Koza tez jest dobra. Mozna ja trzymac za rogi niczym kobiete za wlosy... a papaja to droga jest. Wolalbym byc zamkniety z zarazonymi bananami czy jagodami
-
a czy wie ktoś czy używają oni tych samych testów co w Polsce?
-
@adrian1111 W Indonezji papaje możesz kupić za 1 zł.Ogólnie wszędzie w Azji to dość tani owoc i tam smakuje najlepiej.Te kupione w Europie są bardzo gorzkie i goryczkowate. Największe widziałam na "targu wiedźm" w La Paz w Boliwii, a najlepszą jadłam na wyspach Galapagos w Ekwadorze, smakowała jak pudding.
Drzewo papai urośnie praktycznie wszędzie.Problemem są małpy,a zwłaszcza makaki, które wejdą wszędzie i nic sie przed nimi nie uchowie. -
Z Germanii są te testy
Cyt."Minister zdrowia dziękuje Niemcom"
Minister zdrowia Ummy Mwalimu podziękował Niemcom za wsparcie rządu w walce z pandemią. KfW dostarczyłby 5400 zestawów testowych dla sześciu krajów we Wspólnocie Wschodnioafrykańskiej, z których 500 już przybyło do Tanzanii. We współpracy z Instytutem Medycyny Tropikalnej im. Bernharda Nochta (Hamburg) przeprowadzone zostaną również intensywne szkolenia dla ekspertów laboratoryjnych.
5,6 mln euro poszło z Globalnego Funduszu Kontroli Korony
Światowy Fundusz zapewnia Tanzanii około 5,6 miliona euro na walkę z koronawirusem. Według ministra zdrowia Ummy Mwalimu około 3,8 miliona euro zostanie przeznaczone na wyposażenie ochronne personelu szpitala. Globalny fundusz ma siedzibę w Genewie. Finansowanie otrzymuje z wkładów rządów i firm. Niemcy są jednym z największych sponsorów.
W tym artykule pisze,że cieżarowki ze sprzętem nie mogą wjechać bolokuje je Kenia.
https://www.bagamoyo.com/index.php?id=907 -
Według francuskiego ambasadora w Dar es Salaam Francja chce wesprzeć kraje afrykańskie, w tym Tanzanię, kwotą 1,2 mld EUR w walce z wirusem koronowym i szkodami ekonomicznymi.
-
Bardzo dobre zródło informacji na temat korony w Afryce, z tego co widzę co dziennie aktualizowane.Niestety w j.niemieckim, trzeba czytać między wierszami, ponieważ propaganda też się tam wkrada.
Link do źródła poniżej.
https://www.bagamoyo.com/index.php?id=907 -
Prezydent Tanzanii Magufuli sprowadza lekarstwo przeciwko koronie z Madagaskaru.
John Magufuli powiedział, że znalazł lekarstwo na koronę: „Rozmawiałem z Madagaskarem. Mówią, że znaleźli lek na Covid-19. Wyślemy samolot, aby zabrać lek do Tanzanii aby wszyscy Tanzańczycy mogli z niego skorzystać ”.
Lekarstwem tym jest herbata wytwarzana z liści rośliny Artemesia, rodzaju roślin z rodziny stokrotek. Chociaż roślina jest rzeczywiście bardzo skuteczna w leczeniu malarii, WHO opisała jej skuteczność w chorobach wieńcowych jako „nie udowodniono w badaniach” i ostrzegła przed samoleczeniem. Malaria nie jest wywoływana przez wirusy, ale przez pasożyty.
-
@anka
kurka.. zdajesz nam relację z całego świata, dobra robota! Cały czas update'uje znajomych takimi doniesieniami, ale każą mi więcej nie drążyć tematu, bo to niby ja zwariuję... Przytoczyłem też przykład córki Kowalskiej i dalej nic... czego ludziom trzeba, aby się obudzić?? -
@esk3l w PRL-u ludziska na ulice wyszli dopiero jak kiełbacha poszła w gore.Myśle, że wielu ich przejrzy na oczy jak ich to osobiście dotknie albo trzepnie po kieszeni.
Co do info to dzięki.Wiedza o świecie to moja pasja, a atlas ulubiona książka. Mam tez poniekąd sentyment do niektórych krajów. W Tanzanii zaczęła się tak na prawdę moja przyroda życia, to tam odbyłam swoją pierwszą prawdziwą lekcję podróżowania"Hakuna matata".
-
gdzieś mi wcześniej mignęła ta informacja o papai, ale mój mózg nie zczaił i myślałam, że wykryto koronkę u Aga in America
-
@anka
To podziwiam.. ja swoje pasje pogubiłem gdzieś...