Navigation

Ave Ziomalu

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Popularne Tematy

• Ciekawe linki z różnych dziedzin

• N

Przemoc Narcystyczna Globalna

• Książki o globalizmie, masonerii, polityce

• Ucinają internet

• Q

Mózg się lasuje jak się tego słucha. Posłuchajcie co się dzieje w "praworządnej" Holandii. Brak mi po prostu słów. 🤯🤯🤬🤬🤬

Użytkownicy Online

B
    N

Testy na koronawirusa wycofane. Dały wynik dodatni u kozy, przepiórki i owocu papai w Tanzanii🇹🇿.ℹ️ na temat sytuacji w tym kraju.

Koronawirus
    5
    14
    150
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • anka
      anka last edited by anka

-Nawet ludzie w Afryce nie wierzą w rzetelność tych testów 🤣.
      W ramach kontroli potajemnie testowano nim różne zwierzęta, owoce oraz olej silnikowy🙈.
      Prezydent Tanzanii John Magufuli poinformował, że wycofano stosowane testy na obecność koronawirusa, ponieważ dały wynik dodatni przy badaniu próbek m. in. kozy i papai.

Artykuł na poprawienie humoru:
      https://www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV-2/200509862-Testy-na-koronawirusa-wycofane-Daly-wynik-dodatni-u-kozy.html?fbclid=IwAR01YUTQY6hV1e9Zaz4LBwSjJDl3xZOi0ph4r4j6RGpiNjacWZrxxTckgV8

adrian1111 1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • adrian1111
        adrian1111 @anka last edited by

@anka To jest bardzo smieszne a zarazem przerazajace jakie te testy sa zjebane. W mediach o tym nie uslyszymy. Przez tak bledne testy statystyki sa zawyzane i zdrowi ludzie zamykani sa w domach. Tutaj to chociaz jak koza chora i wlasciciel to mozna bylo by ich razem zamknac...napewno by sie nie nudzili razem a w wolnym czasie mogli by skonsumowac zarazona papaje 🙂

anka 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • anka
          anka @adrian1111 last edited by anka

@adrian1111 gratuluję wyobraźni.Papaja jest bardzo dobra na żołądek i ma mało węglowodanów.W Rzeczpospolitej o tym napisali🙈.

adrian1111 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • adrian1111
            adrian1111 @anka last edited by

@anka Koza tez jest dobra. Mozna ja trzymac za rogi niczym kobiete za wlosy... a papaja to droga jest. Wolalbym byc zamkniety z zarazonymi bananami czy jagodami 🙂

• gioconda
              gioconda last edited by

a czy wie ktoś czy używają oni tych samych testów co w Polsce?

• anka
                anka @adrian1111 last edited by

@adrian1111 W Indonezji papaje możesz kupić za 1 zł.Ogólnie wszędzie w Azji to dość tani owoc i tam smakuje najlepiej.Te kupione w Europie są bardzo gorzkie i goryczkowate. Największe widziałam na "targu wiedźm" w La Paz w Boliwii, a najlepszą jadłam na wyspach Galapagos w Ekwadorze, smakowała jak pudding.
                Drzewo papai urośnie praktycznie wszędzie.Problemem są małpy,a zwłaszcza makaki, które wejdą wszędzie i nic sie przed nimi nie uchowie.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • anka
                  anka @gioconda last edited by anka

@gioconda

Z Germanii są te testy

Cyt."Minister zdrowia dziękuje Niemcom"

Minister zdrowia Ummy Mwalimu podziękował Niemcom za wsparcie rządu w walce z pandemią. KfW dostarczyłby 5400 zestawów testowych dla sześciu krajów we Wspólnocie Wschodnioafrykańskiej, z których 500 już przybyło do Tanzanii. We współpracy z Instytutem Medycyny Tropikalnej im. Bernharda Nochta (Hamburg) przeprowadzone zostaną również intensywne szkolenia dla ekspertów laboratoryjnych.

5,6 mln euro poszło z Globalnego Funduszu Kontroli Korony

Światowy Fundusz zapewnia Tanzanii około 5,6 miliona euro na walkę z koronawirusem. Według ministra zdrowia Ummy Mwalimu około 3,8 miliona euro zostanie przeznaczone na wyposażenie ochronne personelu szpitala. Globalny fundusz ma siedzibę w Genewie. Finansowanie otrzymuje z wkładów rządów i firm. Niemcy są jednym z największych sponsorów.

W tym artykule pisze,że cieżarowki ze sprzętem nie mogą wjechać bolokuje je Kenia.
                  https://www.bagamoyo.com/index.php?id=907

• anka
                    anka last edited by

Według francuskiego ambasadora w Dar es Salaam Francja chce wesprzeć kraje afrykańskie, w tym Tanzanię, kwotą 1,2 mld EUR w walce z wirusem koronowym i szkodami ekonomicznymi.

• anka
                      anka last edited by anka

Bardzo dobre zródło informacji na temat korony w Afryce, z tego co widzę co dziennie aktualizowane.Niestety w j.niemieckim, trzeba czytać między wierszami, ponieważ propaganda też się tam wkrada.
                      Link do źródła poniżej.
                      https://www.bagamoyo.com/index.php?id=907

• anka
                        anka last edited by anka

Prezydent Tanzanii Magufuli sprowadza lekarstwo przeciwko koronie z Madagaskaru.

John Magufuli powiedział, że znalazł lekarstwo na koronę: „Rozmawiałem z Madagaskarem. Mówią, że znaleźli lek na Covid-19. Wyślemy samolot, aby zabrać lek do Tanzanii aby wszyscy Tanzańczycy mogli z niego skorzystać ”.

Lekarstwem tym jest herbata wytwarzana z liści rośliny Artemesia, rodzaju roślin z rodziny stokrotek. Chociaż roślina jest rzeczywiście bardzo skuteczna w leczeniu malarii, WHO opisała jej skuteczność w chorobach wieńcowych jako „nie udowodniono w badaniach” i ostrzegła przed samoleczeniem. Malaria nie jest wywoływana przez wirusy, ale przez pasożyty.

esk3l 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • esk3l
                          esk3l Patroni @anka last edited by

@anka
                          kurka.. zdajesz nam relację z całego świata, dobra robota! Cały czas update'uje znajomych takimi doniesieniami, ale każą mi więcej nie drążyć tematu, bo to niby ja zwariuję... Przytoczyłem też przykład córki Kowalskiej i dalej nic... czego ludziom trzeba, aby się obudzić??

anka 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                          • anka
                            anka @esk3l last edited by anka

@esk3l w PRL-u ludziska na ulice wyszli dopiero jak kiełbacha poszła w gore.Myśle, że wielu ich przejrzy na oczy jak ich to osobiście dotknie albo trzepnie po kieszeni.
                            Co do info to dzięki.Wiedza o świecie to moja pasja, a atlas ulubiona książka. Mam tez poniekąd sentyment do niektórych krajów. W Tanzanii zaczęła się tak na prawdę moja przyroda życia, to tam odbyłam swoją pierwszą prawdziwą lekcję podróżowania😅"Hakuna matata".

esk3l 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • Ariadna More
                              Ariadna More last edited by

gdzieś mi wcześniej mignęła ta informacja o papai, ale mój mózg nie zczaił i myślałam, że wykryto koronkę u Aga in America 🤣

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • esk3l
                                esk3l Patroni @anka last edited by

@anka
                                To podziwiam.. ja swoje pasje pogubiłem gdzieś... 😄

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                • 1 / 1
                                • First post
                                  Last post