Navigation

Ave Ziomalu

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Popularne Tematy

• Książki o globalizmie, masonerii, polityce

• Anty mięsne propagandy

• Ciekawe linki z różnych dziedzin

• Q

Mózg się lasuje jak się tego słucha. Posłuchajcie co się dzieje w "praworządnej" Holandii. Brak mi po prostu słów. 🤯🤯🤬🤬🤬

• Q

Jak zwykle świetna analiza pana Klimczewskiego z bardz ważnymi słowami na temat zakażeń i zjadliwości koronki

Użytkownicy Online

B
    N

Dane z Belgii

Koronawirus
    2
    3
    77
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Ola Be
      Ola Be last edited by Ola Be

Napływają pozytywne informacje iż w wielu krajach śmiertelność jest na takim samym poziomie jak w ubiegłych latach, czasem nawet niższa. Mnie zainteresowała Belgia, która patrząc na oficjalne statystyki ma najwięcej zgonów na mln mieszkańców na świecie.
      Belgia - 655 mln/mieszkańców
      Niemcy - 78 mln/mieszkańców
      Włochy - 463 mln/mieszkańców
      Chciałam zobaczyć jak to się ma do śmiertelności z poprzednich lat w tym okresie.
      Dane pochodzą z:
      https://statbel.fgov.be/nl/covid-19-statbel-data

belgia

Jak widzicie średnia śmiertelność w latach 2009-2019 w okresie 01.01-19.04 wynosiła 3518, podczas gdy w tym roku wyniosła 41816. Różnica wynosi 6 tys. osób, to prawie 17% więcej, dużo.
      Co myślicie?

Julia Szczepanik 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Julia Szczepanik
        Julia Szczepanik @Ola Be last edited by

@Ola-Be Mieszkam w Belgii już 8 lat ,wiec wiem co tu się dzieje .To może mieć związek ze szczepionkami na grypę . Bardzo dużo starszych ludzi szczepi się tu co roku. Tak samo wszystkie starsze osoby w domach opieki są szczepione. Dużo starszych ludzi umiera pewnie ze strachu, bo oni tutaj bardzo wieża rządowi i telewizji. W Belgii się przyznano ,ze liczą wszystkich np. ktoś umrze w domu czy w domu opieki , albo na zawał to dopisują korona. Belgia to tak samo zakłamany kraj jak Francja .

Ola Be 1 Reply Last reply Reply Quote 3
        • Ola Be
          Ola Be @Julia Szczepanik last edited by

@Julia-Szczepanik dzięki za informacje, czyli znowu wychodzi ta korelacja ze szczepionkami na grypę. Jakie u was ograniczenie wprowadzono i ogólnie jakie nastroje w Belgii panują? Ofiary to też głównie seniorzy z domów opieki, jak w innych krajach?

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • 1 / 1
          • First post
            Last post