Popularne Tematy
Użytkownicy Online
Kwestia Szwecji: wykresy
-
Ktoś wrzucił w któryś wątek ale myśle że ten temat zasługuje na osobny post. Szwecja, która wprowadziła „plan palmowy” który sugerowali również najróżniejsi autentyczni praktycy eksperci ma się jak???
Tak że nie widać różnicy. A jak nie widać różnicy to po co przepłacać?
Szwecja stała się świetna grupą kontrolną dla tego posranego eksperymentu. Można to wykorzystywać - szczególnie te wykresy bo ludzie to naprawdę debile i nie potrafią myśleć, by owych debili powkurzać (wpadną w dysonans ostry jak to zobaczą bo to ich własne „argumenty” były te straszne wykresy).
Polecam również co mi podesłała Marta na insta:
Źródło: https://scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/#_Tabellerochdiagram -
@Palma dzięki takie rzeczowe info z podaniem źródła to jest to. Ludzie sami tego nie znajdą karmieni papka z mediów. Można też łatwo to kolportować.
Sama się już zastanawiam czy z otoczeniem jest coś nie tak czy ze mną że tak nie trzęsę galotami o tego koronawirusa a bardziej że pójdziemy z torbami. -
Skoro wirus jest tak niebezpieczny jak nam go przedstawiają, to w liczbach zgonów w roku 2020 powinny być wartości czterocyfrowe
-
This post is deleted! -
Niestety ale wykresy są obcięte z boku i nie pokazują podziałki.....
Dla Polski 3 linia pozioma to 300
Dla Szwecji 3 linia pozioma to 600
Pozdrawiam -
@Olivier1985 " z boku" ?... jakiej podzialki, przeciez jest zaznaczone, ze od 16 marca do 15 kwietnia
-
@Kajsa napisał w Kwestia Szwecji: wykresy:
@Olivier1985 jakiej podzialki, przeciez jest zaznaczone, ze od 16 marca do 15 kwietnia
@Kajsa czytaj ze zrozumiem. nie wartości dla poszczególnych dni. Dodatkowo Szwecja - populacja 10mln, Polska -38mln(???)
-
@GregMP a czy ja cos pisalam o populacji??? /a pytam ze zrozumieniem?/
-
@GregMP nie powinno się patrzeć na liczbę mieszkańców a gęstość zaludnienia danego obszaru - np. miasta, podejrzewam, że w Szwecji ludzie jednak żyją w większości w większych skupiskach - jakiś miastach czy wioskach.
-
Tutaj bardziej chodzi o pokazanie tendencji, która w Polsce była taka sama jak w Szwecji mimo lockdownu u nas. Pytanie nasuwa się automatycznie - czy lockdown coś nam dał? Jeśli tak, to dlaczego w Szwecji umieralność nie wzrosła?
-
nie za bardzo widzę sens w tych wykresach..
- brakuje osi pionowej więc nie wiadomo co przedstawia.
- wszyscy wiemy jak liczone są 'zachorowania'.
- brakuje odniesienia do nosicieli i/lub do procentu społeczeństwa.
to nadal tak samo 'rzetelne' dane jak w mediach.
-
-
no. i teraz można zacząć coś z tego liczyć
-
@vibo jednak najbardziej podoba mi sie ta tabela
... straszny wirus szerzacy taki pomor w Szwecji jakos slabo przyczynia sie do smiertelnosci, hmmm...
-
@Kajsa no tabela jest znacznie bardziej wymowna
do niej nic nie mam
-
@vibo nie moglam uwierzyc, wlazlam tam i faktycznie... szok
-
@vibo napisał w Kwestia Szwecji: wykresy:
nie za bardzo widzę sens w tych wykresach..
- brakuje osi pionowej więc nie wiadomo co przedstawia.
- wszyscy wiemy jak liczone są 'zachorowania'.
- brakuje odniesienia do nosicieli i/lub do procentu społeczeństwa.
to nadal tak samo 'rzetelne' dane jak w mediach.
No i właśnie o to chodzi. Wszyscy wpadacie w tą pułapkę. Negujecie te dane i o to wlansie chodzi. Bo jeśli negujemy te to negujemy tez wcześniejsze i przede wsyztskim te durne funkcje wykładniczego.
-
@Palma myślę, że powinniśmy założyć dział, w którym opracujemy plan jak możemy walczyć o nasze prawa. Przydałoby się stworzyć miejsce gdzie będą powstawały różne inicjatywy, np zbiorowe pismo do polityków domagające się odpowiedzi dotyczące ich działań. Ja nie mam niestety pojęcia jak się za to zabrać od strony prawnej i jak wygląda proces rozpoczęcia takiego dialogu z siłami politycznymi w PL, ale może na forum znajdzie się ktoś kto potrafiłby to ogarnąć. Co o tym myślicie?
Najlepszego!
-
a może należy wywołać tutaj jakiegoś prawnika
-