Kiedy ta szopka się skończy?
-
Może pobawmy się trochę we wróżów i wróżki. Gdzieniegdzie ten temat przenika w różnych innych wątkach ale potem te posty i tak giną.
Jak obstawiacie, kiedy i dlaczego wtedy skończy się korona szopka medialna oraz rządowa?Obstawiajmy, zobaczymy komu uda się być drugim nostradamusem!
-
Wołam @vibo - łon chyba najsprawniej jak na razie prognozuje pewne wydarzenia
-
Szumowski już odpowiedział na to pytanie. Skończy się jak będą szczepionki czyli za jakiś rok
-
@marcines Szumowski w kilka dni zmienia zdanie xd
-
@gioconda może jest spokrewniony z niedowAgą
-
https://pantarhei24.com/minister-szumowski-polacy-wroca-do-normalnosci-dopiero-gdy-wszyscy-sie-zaszczepia/?fbclid=IwAR3hFD5U0jc6ho_98QWi0QAgw9QpYCw5h0lrD4v2RmDTtOQvECYhfWAmUMk Jakby powiedział klasyk "no kurwa no nie , no kurwa no nie , Boże czy Ty to widzisz?!?!?" czy człowiek na takim stanowisku może za przeproszeniem pierdolić takie głupoty ? Odpowiedź TAK skoro pierdoli to oznacza, że może !!
-
@VogeluU ja tam myślę, że oni doskonale wiedzą co mówią, może nie wiedzą tylko do końca dlaczego mają to mówić. Nie dajmy się wpuścić w poczucie jakiejś pychy, że tacy bystrzy jesteśmy, a tam jakieś niedorozwoje. Wprost przeciwnie, udawać głupka to wielka sztuka.
-
Masy za kilka miesięcy przesycą się tą szopką. Przestaną się bać bo ile można żyć strachem. Zobaczą że ludzie umierają tylko w TV bo żaden znajomy nawet nie zna nikogo kto by na tego świrusa umarł. Jaki jest sens podanie szczepionki za 1.5 roku? Żeby większość pobiegła się zaszczepić szczepionki potrzebują już teraz. Za 2 lata już nikt tego nie kupi. Oświećcie mnie gdzie jest ich logika?
-
@Sophia jak szczepionka się znajdzie to będzie już inna, silniejsza odmiana wirusa, żeby ludzi mocniej zmotywować. Dziwnym trafem wszystkie rządy, jak papugi, plotą jedną wersję.
Zebrałam w filmie kilku przywódców mówiących tymi samymi słowami. Macron wręcz jest zdania, że szczepionka to numer jeden, a lek jest drugorzędny
-
Hmm na nową odmianę potrzeba nowej szczepionki...nie sądzę żeby lud był aż tak głupi żeby szczepić się starym syfem. (chyba że geniusze ogłoszą że kto się zaszczepił na cov19 ten łagodniej przechodzi cov20... podobna narracja już była z gruźlicą bodajże)
-
@Sophia no jak, przecież grypa mutuje co roku i jakoś nie przeszkadza to ludziom szczepić się na szczep z poprzedniego roku.
-
„Nałożenie obowiązku szczepień na wszystkich umożliwia ogłoszenie stanu zagrożenia epidemicznego zgodnie art. 46 ustawy o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi. Stan zagrożenia epidemicznego został ogłoszony. "
Wydaje mi się, że dawno ktoś zadecydował za nas. Ciekawi mnie tylko jakie będą sankcje za niepoddanie się, finansowe, zwolnienia z pracy, zabrania prawka, areszt domowy, czy też kara pozbawienia wolności? A może będą nas łapać i zakuwać w pasy i szczepić na siłę?
-
Trzeba będzie zdobyć namiary na pielęgniarki łase na kasę i wtedy nawet łapanki nie będą straszne
-
Teraz pewnie beda zmniejszac ilosc testow zeby przeprowadzic te wybory. Odtrąbia sukces ze wygrali z koronawirusem, wygraja wybory. A pozniej pewnio to pierdyknie z impetem. Beda zwolnienia, bankructwa, zamkniecie granic, lud na ulicach i ogolnie syf.
Ale nie wiem czemu mam wrazenie ze do jesieni sie to skonczy(positive thinking) -
@Sophia no nie wiem czy to by mogło być aż takie proste i jak to by się odbywało, myślę że pod nadzorem ścisłym GIS.
-
@shadow Tylko pytanie jest czy to szczepionki miałyby miec ten zapowiadany czip czy nie. Bo jesli nie to bedzie przybijanie kwitow na lewo za odpowiednia oplata;) Ale jak beda mialy to niestety to nie przejdzie.
-
serio to nie wiem jakby to przybijanie kwitów miało wyglądać, to nie 1986 rok i pani piguła, może być monitoring i inne cuda. Plus czy do tego czasu jeszcze będzie gotówka
-
@MichalinaMar napisał w Kiedy ta szopka się skończy?:
Wołam @vibo - łon chyba najsprawniej jak na razie prognozuje pewne wydarzenia
łobstawiam następny piątek
-
@vibo a czemu wtedy?
-
@gioconda napisał w Kiedy ta szopka się skończy?:
@vibo a czemu wtedy?
bo mam pierdolca na temat liczb i tak wyliczyłem