Popularne Tematy
Użytkownicy Online
Przemyślenia o maseczkach
-
Oni sobie myślą że te maseczki to był taki genialny pomysł, że bedziemy w tym biegac jak w kagancach i sie dusić. Ale nie ogarneli sobie tego ze człowiek w tej maseczce+czapce/kapturze+ciemnych okularach jest absolutnie ANONIMOWY.
Nie ma absolutnie zadnej siły zeby osobe zidentyfikowac na kamerze czy na zdjeciu czy cokolwiek. Jeszcze jak jestes w rekawiczkach to nie zostawiasz odcisków
Oni tego sobie kurwa tak bardzo nie przemysleli. Ze jak zrobi sie gorąco to stanie sie mega niebezpiecznie. Bo jeśli ktos chce krasc/napadac gwałcic to śmiało droga wolna.
Mozesz sobie wypisywac na murach/drogach co tylko ci sie podoba.
Mozesz wybijac szyby.
Dopoki cie nie zlapia jestes królem zycia.
Co powiedza ze wieczorami to juz nie noście bo nie trzeba?
Chyba sobie zapomnieli że Polska to nie Japonia
Ciekawe jak sie z tego wykręcą -
a może to właśnie w takim celu..
-
Jak z kobietami w burkach - you never know - kto czyha za zasłoną
A tak szczerze mówiąc, to czuję się przed jutrem jak przed koszmarnym snem.
Zero twarzy. Same maski.
Nie wiem, co jutro włożę, żeby sobie i innym poprawić humor. -
Dobrze ale ja poproszę podstawę prawną tego obowiązku noszenia masek bo wszędzie piszą o doprezycowanym rozporządzeniu a ja nie widzę żadnego rozporządzenia...
-
To jeszcze mam pytanie: gdzie w http://g.ekspert.infor.pl/p/_dane/akty_pdf/DZU/2020/47/374.pdf jest mowa o obowiązku noszenia masek?
I co mam zrobić z http://g.ekspert.infor.pl/p/_dane/akty_pdf/DZU/2020/47/374.pdf w związku z https://www.rpo.gov.pl/sites/default/files/Rozporządzenia MZ COVID-19 27.03.2020.pdf ??? -
-
Dziękuję, właśnie sobie sama znalazłam
nie mogę edytować także przepraszam za wypowiedź pod wypowiedzią.
Na szczęście wystarczy wysoki kołnierz...„§ 18. 1. Od dnia 16 kwietnia 2020 r. do odwołania nakłada się obowiązek zakrywania, przy pomocy odzieży
lub jej części, maski albo maseczki, ust i nosa: -
@Anna maski odczłowieczają ludzi, łatwiej na wojsko poprowadzić, jeśli nie widać że po drugiej stronie są ludzie
-
kiedyś były takie dziwne bluzy co sobie można było kaptur zasunąć nawet
też się nada
-
@Marle Tak, jak wyjrzałam przez okno, to się przestraszyłam, bo zobaczyłam kobietę w czapce tego koloru co maska - jasnobeżowego... Jakby miała obandażowaną głowę...
-
Może trzęsę gaciami ale duże ułatwienia dla złodziei i innej patologii żeby się panoszyć nie uważacie? Monitoring i rysopisy można sobie w d wsadzić
-
@bibianna no wlasnie. Takze predzej czy pozniej beda sie musieli z tego wycofac. tylko jak oni sobie wyobrazaja ze rudy pan wyjdzie i powie Ej sorry jednak za pierwszym razem mowilem prawde ze maseczki są bez sensu?
-
@Cynamon o tym samym pomyślałem, teraz facet w kominiarce nie będzie wzbudzać dziwnych podejrzeń
-
to jest ciekawa myśl. ztrollować to w kominiarkach
-
Żeby wyjść z twarzą muszą znaleźć kozła ofiarnego. Tak jak mówiła palma i .. tramp;) WHO dla Stanów a w Europie podepniemy się pod to co robią inne państwa ... Wiele nie trzeba myśleć wystarczy być dobrym kopistą .. smutne ale prawdziwe.
-
jeszcze tydzień.
-
@vibo co tydzien?
-
no do kozła ofiarnego
-
@vibo Teraz tylko pytanie z kim my tak naprawde gramy w jednej druzynie w tej zabawie. Bo antonov z chinskimi zabawkami też wylądował
-
wszyscy grają w tej samej. tutaj jak ktoś ma zamiłowanie do liczb to będzie wiedział co po kolei się stanie