Popularne Tematy
Użytkownicy Online
Imigranci, koronawirus to przykrywka dla zamknięcia granic?
-
Zaczęłam coś czytać o tym, że na początku marca Turcja otworzyła granice (?), co sprawiło, że napłynęła nowa fala imigrantów do Europy. Czyżby koronawirus był tylko przykrywką, dla pozamykania granic i bronienia Europy przed nawałem uchodźców? Mądrzy ludzie - macie jakieś przemyślenia? Piszcie, ja nie czytałam za dużo na ten temat.
https://www.dw.com/pl/jak-koronawirus-wzmacnia-twierdzę-europa/a-52950038
-
@Natalia Napewno nie bo wszyscy sie pozamykali. Ale ten temat imiigrantów jest teraz wazny. Juz to widac u niemcow jak muslimy maja wiecej praw. Atmosfera sie zagęszcza mocno w Berlinie. Osobiscie to sprawdzam wiadomosci i czekam kiedy to wybuchnie.
-
Nie wiem gdzie, ale pisali, że w obawie przed wirusem, imgranci płacą 6tyś euro, by móc się dostać na ponton, który pozwoli im ewakuować się z powrotem, z Europy, do Afryki, tak siem bojom
-
@Natalia prędzej bym był skłonny powiedzieć, że zamknęli Europejczyków, by naściągać po cichu imigrantów i nikt tego przypadkiem nie zauważył.
-
@gioconda "zmarnieli"?
-
@Matti
no to zaraz bedzie po 10tys jak europejczycy beda im zabierac miejsca
-
@Natalia miało być zamknęli, już poprawiam
-
@gioconda Też się nad tym zastanawiałam. Podobno od UE dostaniemy dużo kasy dla "przedsiębiorców". Dlaczego UE miałaby wspierać aż tak bardzo Polskę skoro wszędzie jest kryzys? Może to kasa za przygarnięcie uchodźców?
-
@gioconda hahaha a to też ciekawe
Ale przecież obcokrajowcy nie mają teraz wstępu przez granicę, chyba do każdego kraju na świecie. Wjazd mają tylko "swoi". Czy źle mówię?
-
@Natalia imigrant nie prosi o wjazd, więc nie wiem czy to dobre porównanie, w końcu oni są "w potrzebie, bez domu" itd.
-
@gioconda swoją drogą muszą mieć w tych obozach teraz przekichane. Jak tam działa kwarantanna? Oglądałam niedawno reportaż od laski z Globstory i to w jakich oni warunkach w co niektórych obozach koczują to porażka. I wg tego reportażu są wsród nich normalni ludzie, którzy są wykształceni i chcą pracować i żyć w godnych warunkach. Większość to raczej cwaniaczki i daj daj daj.
-
@Szyszynka91 "Dostaniemy" niewielką część pieniędzy, które im najpierw wpłaciliśmy.
-
Sytuacja w ośrodkach dla uchodźców w Niemczech z dn.19.03.20.
„Rzecznik Federalnego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych potwierdził kilka przypadków zarażenia wirusem korony w ośrodkach dla uchodźców w Niemczech.Odnotowano 13 potwierdzonych zakażeń w sześciu lokalizacjach w czterech krajach związkowych i 31 podejrzanych przypadków w czterech lokalizacjach w trzech krajach związkowych.„http://www.neues-deutschland.de/artikel/1134469.corona-fluechtlinge-abstand-halten-unmoeglich.html
-
@Natalia Natalio, bliżej. Gdynia, Senaline, Kar;lskrona płd Szwecji byłam tampolecam. Mozna wejsc na prompopłynac zejsc w Karlskromie i zyć...:)))
Co prawda wczoraj przeczutałam o 500 zarazonych, ale czy przetestowanych tego nie napisano..., a szkoda no i z jakiego regionu Szwecji teznie.
Norwegia tak moga przyleciec, ale Ci, którzy tam pracuja, maja rezydenture.
Pozdrawia
gdynianka, wciaz na banicji w W.
-