Popularne Tematy
Użytkownicy Online
Niemcy sie budzo ... :)
-
-
Niemce dają radę. Swoją droga Ciekawie oglądać jak każda kultura podchodzi do tego inaczej. Niemce bardzo poważnie. Dyskusje. Francja z kolei mem na memie, nawet strajkowicze. Ameryka od razu pytania i powstrzymywanie rzadu.
-
@Gizela888 I to żeby telewizja publiczna takie pytania stawiała?
-
No oni są w większości tacy zdystansowani emocjonalnie, zimnokalkulujący, jest to przerażające czasem ale też bardzo przydatne w czasach histerii gdzie wszyscy inni nie myślą tylko się boją
-
@Gizela888 napisał w Niemcy sie budzo ...
:
No oni są w większości tacy zdystansowani emocjonalnie, zimnokalkulujący, jest to przerażające czasem ale też bardzo przydatne w czasach histerii gdzie wszyscy inni nie myślą tylko się boją
Zgadzam się i powiem ci że jak widzę te dyskusje i argumentację Niemców to rozumiem czemu czasem tęsknię za tą kulturą.
-
@Palma Niemce pokazali swoje podejscie do życia w społeczenstwie i wypełniania obywatelskich obowiazkow jak sie rzucili i stali po tyle godzin w kolejkach po testy. Niewiele bylo wiadomo co robic ale chociaz probowali sie zbadac zeby wiedziec czy nie zagrazaja nikomu. Nasza telewizja ich pokazywala na zasadzie "pojebani niemcy stoja w tych kolejkach po kilka godzin tylko sie zarazaja"
Za to na maxa triggeruje mnie ten hasztag #zostanwdomu.
to nie jest #zostaje w domu ani zostajemy w domu
tylko TY zostan.
I pozniej nie dziwne ze jeden janusz na drugiego potrafi zadzwonic na policje, albo drzec morde w sklepie, czy nawet w necie. -
@Cynamon napisał w Niemcy sie budzo ...
:
Za to na maxa triggeruje mnie ten hasztag #zostanwdomu.
to nie jest #zostaje w domu ani zostajemy w domu
tylko TY zostan.
I pozniej nie dziwne ze jeden janusz na drugiego potrafi zadzwonic na policje, albo drzec morde w sklepie, czy nawet w necie.Ty no!!! Dobrze myślisz. Nie zwróciłam na to uwagi ale to bardzo uwiera masz racje.
Twórcy tego hasła NIE YNSPYRUJO! ONI NAMAWIAJO!!!
-
@Cynamon jutuberzy nagrywają bez masek ale "noście maski ja zdjąłem bo muszę kawę wypić", albo "siedźcie w domu a tu są moje zakupy które właśnie przyniosłem ze sklepu ale niech ta głupia baba siedzi w domu"