Navigation

Ave Ziomalu

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Popularne Tematy

• Ciekawe linki z różnych dziedzin

• N

Przemoc Narcystyczna Globalna

• Książki o globalizmie, masonerii, polityce

• Ucinają internet

• Q

Mózg się lasuje jak się tego słucha. Posłuchajcie co się dzieje w "praworządnej" Holandii. Brak mi po prostu słów. 🤯🤯🤬🤬🤬

Użytkownicy Online

W

PLAN GENIALNY

Koronawirus
    6
    13
    173
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • vibo
      vibo last edited by

tak sobie myślałem o tym wszystkim i doszedłem do wniosku że w tym momencie najlepsze co by spotkało Polskę to rozwalenie jej na powiaty. zwłaszcza w pierwszej kolejności te w których jest najmniej 'przypadków'. chodzi mi o to aby powiaty odłączyły się od kraju i zaczęły być autonomicznymi jednostkami bez wpływu pierdololo jakie robi nam w tym momencie morawiecki. dzięki temu jakoś zaczęło by to stawać na nogi gdyby głowy poszczególnych powiatów podejmowały własne decyzje. ja jako zarządca danego powiatu w pierwszej kolejności zrobiłbym tutaj łapankę w ogniskach 'choroby' i przebadał randomowo grupę np 100 ludzi w ogniskach choroby na obecność wirusa aby udowodnić że nie wszystkie jednostki mimo posiadania wirusa faktycznie chorują. myślę że rozumiecie sensowność takiego posunięcia. dzięki temu szybko wyrwalibyśmy się z tej całej szopki w dość krótkim czasie. myślę że to w tym kierunku trzeba tutaj pójść

1 Reply Last reply Reply Quote 4
      • M
        MichalinaMar last edited by

To byłaby najrozsądniejsza metoda i chyba któryś z nich, chyba Morawiecki vel pinokio coś tam przebąkiwał o danych/statystykach zachorowań z podziałem na powiaty i na tej podstawie mieliby wdrażać plan luzowania restrykcji.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • vibo
          vibo last edited by

i mam wrażenie (a może nadzieję) że właśnie tak będzie się działo w niedalekiej przyszłości

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • N
            Nahtalie last edited by

Problem w tym że Ci obecni zarządcy tez mogą być tacy jak Ci u władzy cos na ten temat wiem Prezydentem mojego miasta jest historyk i on bardziej dba o roślinki w strefie zieleni niż o dobro obywateli miasta :(.Nie wiem jakie było by dobre rozwiązanie dla nas bo chyba wychorowali sobie teki społeczeństwo które jest uległe. Tu chyba jedyne wyjście to wojna domowa, ale taka aby nikt się z zewnątrz nie wtrącał. Musimy to sami załatwić miedzy sobą bo jest za duży podział, a ludzie naprawdę nie chcą miedzy sobą rozmawiać.

Nina M 2 Replies Last reply Reply Quote 1
            • Metanoia
              Metanoia last edited by

vibo czyżbyś był za koncepcją prof. Hoppe?

vibo 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • vibo
                vibo @Metanoia last edited by

@Metanoia a co to za typ?

• Nina
                  Nina @Nahtalie last edited by

@Nahtalie napisał w PLAN GENIALNY:

Problem w tym że ci obecni zarządcy tez mogą być tacy jak ci u władzy cos na ten temat wiem Prezydentem mojego miasta jest historyk i on bardziej dba o roślinki w strefie zieleni niż o dobro obywateli miasta :(.Nie wiem jakie było by dobre rozwiązanie dla nas bo chyba wychorowali sobie teki społeczeństwo które jest uległe. Tu chyba jedyne wyjście to wojna domowa, ale taka aby nikt się z zewnątrz nie wtrącał. Musimy to sami załatwić miedzy sobą bo jest za duży podział, a ludzie naprawdę nie chcą miedzy sobą rozmawiać.

Ludzie nadużywają określeń sugerujących czyjś geniusz, tak czy inaczej plan opisany w tytułowym poście wątku to dość dobry plan - a przynajmniej o tyle lepszy, że teoretycznie stwarza więcej możliwości. Zawsze przynajmniej daje szansę trafienia na jakichś myślących zarządców ; )

N 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • N
                    Nahtalie @Nina last edited by Nahtalie

@Nina każde rozwiązanie jest lepsze od tego co jest teraz i na pewno warto próbować, aczkolwiek ja mam zajebiście duże obawy, bo mamy mentalny komunizm w głowach bardzo dużej liczbie ludzi. To jest jakiś beton. Sam fakt że większość czeka aż ktoś przyjdzie i załatwi za nich wszystko i bez wahania odda swoje życie osobę która wyda się mu wiarygodna.

• vibo
                      vibo @Nahtalie last edited by

@Nahtalie jakiego byśmy nie mieli ustroju w głowach to do ludzi i tak przemówi jedno i zawsze to samo - skuteczność 😉

N 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • N
                        Nahtalie @vibo last edited by

@vibo jest problem z ludźmi starszymi którzy nauczyli się żyć w komunie. Młodzi odważni wyjechali i została garstka myślących i tych co nie myślą. Z takim zestawieniem ciężko jest coś tworzyć. Ale żeby nie wyszło że jestem taką pesymistką to proponuje wywalić wszystkie media ściekowe i dopiero zacząć jakieś zmiany 😉

• vibo
                          vibo @Nahtalie last edited by

@Nahtalie skutecznosc oraz efekty przemówią nawet do starszych. a jak nie.. to niech siedzą w domach. zorganizujemy im niezbędne produkty 😉

• M
                            Marle @Nahtalie last edited by

@Nahtalie lepsze niż hankabudowlanka ta dba tylko o zabetonowanie miasta

• vibo
                              vibo last edited by

zabetonowanie to tez jest sposób

• 1 / 1
                              • First post
                                Last post