Propaganda?





  • @Witold Przede wszystkim kim jest profesor od tych badań...

    Jest to honorowy członek (fellow) American Heart Association (FAHA) - jeśli się zna historię tej instytucji, wszystko staje się jasne. Nawet dzieciom chcieli obcinać poziom tłuszczu - nie od początku co prawda. W pierwszej połowie 20-go wieku byli jeszcze tam ludzie, którzy nie zgadzali się na nowe, nie poparte rzetelnymi badaniami koncepcje odnośnie cholesterolu. Ale po zmianie kierownictwa poszło. I z dekady na dekadę instytucja jest zakładnikiem wielu rzeczy, ale na pewno nie zdrowia.
    Pisaniny tego pana do serwisów internetowych firm farmaceutycznych SolvayPharma, Polpharma i Aventis nie trzeba chyba komentować...

    Tak czy inaczej - jadą po bandzie z tymi cyferkami. Chciałabym zobaczyć tą fantastyczną korelację...



  • Och jakiż ślyczny, wymuskany, dopieszczony, profesjonalnie zmontowany materiał TVN Style z równie ślyczną panią.

    Myślę, że nie należy obrażać się na węgle całkiem - zwłaszcza jeśli komuś nic nie dolega, a chce z nich zrezygnować dla mody, stanów transcendentalnych, dla koleżanki czy z powodu innego kaprysu, wtedy to durnota po prostu - tak czy inaczej w moim przypadku te, które wymieniła, tj mąka i skrobia, powodują retencję wody.

    Nawet nie proste węgle, nie ordynarny cukier, tak piętnowany przez wszystkich dookoła (a który jem nadal, notabene)- tylko właśnie te wspomniane, zwłaszcza zboża, po pełnoziarnistym pieczywie na przykład czuję się jak krajowa dystrybucja gazu.

    ~

    Nie wiem, może to taki "zbieg okoliczności", że akurat wtedy gdy zjem pieczywo albo nieco przepysznego, domowego sosu zagęszczonego mąką, moje ciało puchnie (następnego dnia budzę się z oczami jak u chińczyka, albo pod wieczór mam obrzmiałe kostki) - w każdym razie mnie opłaciło się je odstawić.



  • ja mam to samo jak zjem maminego drzemu z jakichkolwiek owoców a to wiadomo słodkie cholerstwo to mnie wszytsko swędzi. Jak zjem pieczywo to mi mieli brzuchu w jelitach cały nastepny dzień. Więc tez ludzie to takie bydło idą za modą a to jednak ma znaczenie co jemy i organizmy są różne. Ja 7 lat temu chorowałam na raka i miałam chemioterapie która tez nasiliła rózne wysypki i inne alergie (np na nikiel) wczesniej byłam na diecie dr.Budwig potem wegańskiej z czego ta druga po pewnym czasie zaczeła być uciążliwa bo ja wiecznie miałam ochote spac i wiecznie byłam głodna. Teraz moja relacja z jedzeniem jest bardzo dobra. Zapominam o nim. nie boli mnie brzuch co jest ogromną ulgą nie wiedziałam, że może byc tak komfortowo pod tym względem. Już nie wspomne że poprawia się bardzo cera, włosy itd. w sumie w nosie mam badania skoro coś na mnie działa to działa i tyle.


Log in to reply
 

Użytkownicy Online

Kategorie

  • Forumowo

    Sprawy dotyczące forum, propozycje, skargi i zażalenia

  • OFFTOPIC

    Czyli wszystko co nie pasuje do innych kategorii