Navigation

Ave Ziomalu

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Popularne Tematy

• Książki o globalizmie, masonerii, polityce

• Ciekawe linki z różnych dziedzin

• Anty mięsne propagandy

• Q

Mózg się lasuje jak się tego słucha. Posłuchajcie co się dzieje w "praworządnej" Holandii. Brak mi po prostu słów. 🤯🤯🤬🤬🤬

• Q

Jak zwykle świetna analiza pana Klimczewskiego z bardz ważnymi słowami na temat zakażeń i zjadliwości koronki

Użytkownicy Online

B

Greta Thunberg człowiekiem roku magazynu Nature?

Lajfstajlowo/Psychologowo
    4
    4
    18
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Thylacine
      Thylacine last edited by

Link do strony : https://www.nature.com/immersive/d41586-019-03749-0/index.html

Magazyn Nature praktycznie zawsze miał wysoką punktację impact factor tzn. wydanie tam artykułu było dla naukowców nie lada osiągnięciem za, którym szły pieniądze z uczelni i/lub nie tylko. System oceniania artykułów naukowychw "Nature" podobno wygląda tak, że artykuły przed publikacją są sprawdzane niezależnie, rozsyłane do naukowców z różnich części świata bez jakichkolwiek danych osobowych czy instytucjonalnych badacza ( nie pracowałam tam więc niewiem an 100 procent) i czasopismo ma opinie niezywkle bezstronnego. Szczerze mówiąc nie spotkałam się jeszcze z tak krzywą akcją by stawiać działaczy politycznych obok naukowców aż do dzisiaj.
      Jaka jest wasza opinia? Macie jakieś ciekawe informacje na temat "Nature"?

D 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        Dorota @Thylacine last edited by

@Thylacine Ten magazyn należy po fuzji kilku firm do koncernu zarejestrowanego w UK Springer Nature z przychodami w granicach 1,6 mld dolarów.

A 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • A
          Anna LKarnityna last edited by

Według mnie Greta, pojawiająca się w różnych środkach przekazu w różnych kontekstach to nieledwie przesada - jej proekologiczne działania odbieram nie jako ogromną jak na nastolatkę świadomość albo dzieło Szatana nasłane przez zielonych wariatów, ale jako taką typową dziewczynkę, która się czymś baaardzo mocno przejęła i daje temu wyraz , również w charakterystyczny dla młodzieży sposób. I jeszcze ogromny plus dla niej, że bardzo ładnie jak na kogoś tak młodego mówi po angielsku. Wydaje mi się jednak , że ma ona wiele wspólnego ze wszystkim tymi młodymi gwizdami (za moich czasów głównie muzyki 😄 ),które były fenomenem np z powodu niezwykłego talentu. Niestety, obawiam się, że podobnie jak oni może nie wytrzymać presji bycia ikoną i ciągłej obecności w mediach - to ogromne obciążenie, zzarówno psychicznie, jak i fizycznie

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • A
            Anna @Dorota last edited by

@Dorota napisał w Greta Thunberg człowiekiem roku magazynu Nature?:

@Thylacine Ten magazyn należy po fuzji kilku firm do koncernu zarejestrowanego w UK Springer Nature z przychodami w granicach 1,6 mld dolarów.

I to jest cała odpowiedź.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • 1 / 1
            • First post
              Last post