Robaki nie tykają przemysłowego mięsa



  • Susan Schenk -ex-weganka- opisuje, jak to Tara Weaver (autorka "The butcher and the vegetarian") odwiedziła farmę, na której znajomi opiekowali się krową z przemysłówki. Ci znajomi poprosili organicznego rzeźnika o ubój. Zazwyczaj krew i wnętrzności wzbogacały u nich ziemię, ale... Tym razem pozostałości po zwierzęciu nie chciały się rozłożyć.
    Przez 3 miesiące nie zmieniły wyglądu.
    Nawet robale nie reflektują na to, co ludzie ładują w siebie dzień po dniu...



  • Bo to krowa zombie była 😮


  • Patroni

    Dobrze zakonserwowana za życia ma przedłużony czas trwałości na półce.



  • @Haidi No i jak to jest z ludźmi, kiedy przychodzi na nich czas. Skoro jesteś tym, co jesz...


Log in to reply
 

Użytkownicy Online

Kategorie

  • Forumowo

    Sprawy dotyczące forum, propozycje, skargi i zażalenia

  • OFFTOPIC

    Czyli wszystko co nie pasuje do innych kategorii