Navigation

Ave Ziomalu

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Popularne Tematy

• Książki o globalizmie, masonerii, polityce

• Ciekawe linki z różnych dziedzin

• Anty mięsne propagandy

• Q

Mózg się lasuje jak się tego słucha. Posłuchajcie co się dzieje w "praworządnej" Holandii. Brak mi po prostu słów. 🤯🤯🤬🤬🤬

• Q

Jak zwykle świetna analiza pana Klimczewskiego z bardz ważnymi słowami na temat zakażeń i zjadliwości koronki

Użytkownicy Online

Pomiar ketonów w organiźmie

Zdrowie
    6
    8
    43
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • MagiQ
      MagiQ last edited by

Planuję sprawdzić na sobie na dietę ketogeniczną. W związku z tym mam pytanie, czy testował może ktoś tego typu chińskie wynalazki do pomiarów ketonów:
      https://pl.aliexpress.com/item/32881032773.html
      https://pl.aliexpress.com/item/32982496831.html
      Chodzi o sprawdzenie czy już jestem w stanie ketozy czy jeszcze nie.

CUD_CzasUniescD 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        Gatalmajtki last edited by

Zastanawia mnie po co to mierzyć? Z ciekawości... to rozumiem. Ale czy jest jakiś inny powód pomiarów?

wiegul 1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • wiegul
          wiegul @Gatalmajtki last edited by

@Gatalmajtki
          pewnie po to by sprawdzić skuteczność swojej diety. Ja wiem już po innych rzeczach kiedy jest ketoza, brak ciągłego głodu, brak kapcia w gębie, brak senności po jedzeniu, brak ssania na słodkie, lepsze samopoczucie, brak spadków energetycznych ...

CUD_CzasUniescD 1 Reply Last reply Reply Quote 3
          • MagiQ
            MagiQ last edited by

Chodzi o post przerywany - gdzie okresowo przechodzimy na odżywanie ketonami - sprawdzić po jakim czasie organizm zaczyna faktycznie korzystać z tych ketonów. Podobno jest to bardzo indywidualne dla każdej osoby.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • A
              Anna LKarnityna last edited by

Ja również zaczynam i kupiłam glukometr z opcją pomiaru cial ketonowych. Intryguje mnie jeszcze jedno -Pani Detox opowiadała o tym, że żeby ketoza była lecznicza, warto mierzyć stosunek glukozy do ketonów. Optymalny to 1:2 . Co o tym sądzicie?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • CUD_CzasUniescD
                CUD_CzasUniescD @MagiQ last edited by

@MagiQ z kupowaniem na aliexpress to bym radził ostrożnie. Kasę łatwo stracić. W końcu jak sami o sobie mówią, alibaba, jeden ze złodziei.....

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • CUD_CzasUniescD
                  CUD_CzasUniescD @wiegul last edited by

@wiegul napisał w Pomiar ketonów w organiźmie:

@Gatalmajtki
                  pewnie po to by sprawdzić skuteczność swojej diety. Ja wiem już po innych rzeczach kiedy jest ketoza, brak ciągłego głodu, brak kapcia w gębie, brak senności po jedzeniu, brak ssania na słodkie, lepsze samopoczucie, brak spadków energetycznych ...

Dokładnie. I to wszystko masz w sobie. Bez dodatkowych kosztów 😉

• N
                    Natalia last edited by

Glukometr Xido neo moża za darmo załatwić. Na Grupie Karniwora kiedyś pisałam jak, bo już nie pamiętam. Trzeba do nich napiać maila, mają jakiś program specjalny i rozdają.

• 1 / 1
                    • First post
                      Last post