Navigation

    Ave Ziomalu

    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

    Popularne Tematy

    • Książki o globalizmie, masonerii, polityce

    • Anty mięsne propagandy

    • Ciekawe linki z różnych dziedzin

    • Q

      Mózg się lasuje jak się tego słucha. Posłuchajcie co się dzieje w "praworządnej" Holandii. Brak mi po prostu słów. 🤯🤯🤬🤬🤬

    • Q

      Jak zwykle świetna analiza pana Klimczewskiego z bardz ważnymi słowami na temat zakażeń i zjadliwości koronki

    Użytkownicy Online

    Stek, steak

    Dietowo
    steak stek
    3
    6
    45
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • DonKichot
      DonKichot last edited by

      Stek to mięso dojrzewające przez kilka tygodni więc łatwiej jest kupić już 'dojrzałego'.
      Jest kilka rodzajów - zależy z której parti cięty.
      Ja lubię tłustego Rib Eye
      Co potrzeba:

      1. Stek - ok 200g+ na osobę![text alternatywny](url obrazu)
      2. Sól, pieprz , rozmaryn (dla tych co lubią)
      3. Smalec albo inny tłuszcz, najlepiej zwierzęcy (broń Boże słonecznikowy lub rzepakowy)

      Wyjmujemy steka z lodówki i solimy,pieprzymy, przyprawiamy (można natrzeć przyprawy razem z oliwą oliwek) itd... zostawiamy go na 15m-1h.
      Podgrzewamy tłuszcz na patelni do średniej temperatury i smażymy steka z każdej strony w niezbyt wysokiej temperaturze po:
      Rare- 4-4.5m
      Medium Rare : 5-6m
      Medium: 6-7.5m
      Well Done: 8-10
      Oczywiście im mniej tym lepiej - ale dla początkujących może być problem z jedzeniem krwistego mięsa. Dobry stek nawet prawie surowy (Blue?) rozpływa się w ustach.
      Ciekawostka : w Japonii są steki KOBE , krowy są hodowane w specjalnych warunkach, słuchają muzyki poważnej i są masowane. 1g steka kosztuje 1Euro+.

      Stek - opakowanie
      Stek - instrukcja
      Stek - smażenie
      Stek - przekrój

      1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • P
        Palma Patroni last edited by

        @GregMP napisał w Stek, steak:

        ięso dojrzewające przez kilka tygodni więc łatwiej jest kupić już 'dojrzałego'.
        Jest kilka rodzajów - zależy z której parti cięty.
        Ja lubię tłustego Rib Eye
        Co potrzeba:

        Zdjęcia nie działają nie wyświetlają się.

        DonKichot 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • DonKichot
          DonKichot @Palma last edited by

          @Palma Sprawdzałem na innej przeglądarce gdzie nie jest zalogowany na forum ani na gmail i zdjęcia się ładują. Ktoś jeszcze z fb forumowisko sprawdzał i było ok. Jeśli jest coś nie tak to musimy zrobić instrukcję... @baku - poszę o sprawdzenie.

          1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • baku
            baku last edited by

            Może akurat coś sam robiłem, czasem w ciągu dnia dłubię wyłączam, włączam serwer itd. Jak coś znów będzie problem to się poszuka, narazie już chociaż design jak narazie zrobiony 🙂

            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • P
              Palma Patroni last edited by

              @baku napisał w Stek, steak:

              akurat coś sam robiłem, czasem w ciągu dnia dłubię wyłączam, włączam serwer itd. Jak coś znów będzie problem to się poszuka, narazie już chociaż design jak narazie zrobiony

              U mnie trzeba kliknąć i wtedy dopeiro się otwiera. tak to jest ikonka z zapytajnikiem. Kurde ale dorbze w sumie bo takie apetyczne zdjecia zamieściłeś Grześ XD

              1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • DonKichot
                DonKichot last edited by DonKichot

                Ktoś miał wątpliwości że stek jest zbyt czerwony i pewnie jakieś konserwanty. Napisałem do nich i mnie zapewniają że 100% beef i nic innego.

                Hi Greg,
                We have received the following response in relation to your query.
                No preservatives 100% Beef, cut and packed in vacuum packaging (without air) and maintained at <5 degrees.
                I hope this helps to answer your query.

                Kind regards,
                Aisling
                SuperValu Customer Care Team*

                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • 1 / 1
                • First post
                  Last post