Mięso z powietrza
-
Jedna z rewelacji.. :
Innowacją, która teraz w mediach robi duży szum, jest mięso z powietrza. Amerykańskiej firmie udało się wyekstrahować za pomocą mikroorganizmów, które przetwarzają dwutlenek węgla obecny w powietrzu w produkt wysokoproteinowy w 80 proc., więc w zasadzie możemy powiedzieć, że mamy dzisiaj do czynienia z takim mięsem z powietrza, czy będziemy mogli mieć w przyszłości do czynienia z takim innowacyjnym produktem – mówi ekspert z Centrum Prawa Żywnościowego.
Bretarianizm normalnie
Smacznego.. -
@baku To samo pomyślałam. Było już mięso z roślin, z kupy, teraz z powietrza.
Kolejne stopnie szaleństwa. Których uwieńczeniem jest pomysł tego naukowca ze Szwecji, który na ostatniej konferencji w/s żywności zaproponował babcię na kolację. -
@Anna napisał w Mięso z powietrza:
zaproponował babcię na kolację.
Muhahah !! A to dobre.
Najlepsze że o tym mięsie gadają wegusy. Niby to dla nas mięsożerców ale to pasza dla nichja takiego produktu nie kupię.
-
@baku To mi się przypomina, jak wczoraj gadaliśmy z @Dawid-Int o podprogowym przekazie w filmach...
Jakby nie patrzeć wampiry cieszą się powodzeniem zwłaszcza w ostatnich latach... -
Jak ja lubię takie manipulacje, nie z powietrza, a z bakterii. A taki jakiś głupek czy inny sierota Marysia będzie powtarzać o białku z powietrza. Nie mówię oczywiście o tobie baku, ale o pewnych jutubowych mędrcach.
-
@baku napisał w Mięso z powietrza:
@Anna napisał w Mięso z powietrza:
zaproponował babcię na kolację.
Muhahah !! A to dobre.
Najlepsze że o tym mięsie gadają wegusy. Niby to dla nas mięsożerców ale to pasza dla nichja takiego produktu nie kupię.
wyznawcy idei są pożerani przez nią na począq.
A już teraz wegi żrą takie wynalazki, że spada sprzedaż zarówek led -
@baku a nikt nie wierzy, że cellulit się z powietrza bierze i dodatkowe kilogramy. xD
-
Prawdziwe mięso też jest z powietrza!
W powietrzu mamy CO2, z którego robi się trawa (czy inne zielsko), a z trawy robi się krowa. Skoro w mięsie z powietrza można pominąć etap bakterii, to w normalnym mięsie też można pominąć etap trawy i powiedzieć, że powstaje ono z powietrza.
Osobna sprawa, że to bez sensu twierdzić, że krowy produkują CO2. Żeby krowa mogła żyć musi jeść trawę. Żeby trawa mogła urosnąć musi pochłonąć CO2 (o ile dobrze pamiętam na 1 gram trawy potrzeba ok. 3 gramy CO2). Jak krowa zje trawę, część trawy zmienia się w krowę, część w kupę i tylko niewielka część z powrotem w CO2 (jako piardy i oddychanie). Do tego dochodzi przyśpieszony wzrost trawy zjadanej przez krowę, czyli szybsze pochłanianie CO2 z powietrza.
Przy takim obiegu CO2 jest dłużej uwięzione w postaci hm... stałej (?), CO2 --> trawa + O2 --> krowa --> człowiek/gówno + CO2 --> kupa + CO2. Przy obiegu vege ten ten cykl jest dużo krótszy CO2 --> trawa + O2 -->człowiek --> kupa + CO2Jest jeszcze jedno pytanie: Co z metanem!?!
W tekście zostały użyte zobrazowania:
krowa - roślinożerca;
trawa - roślinność. -
@Czeko napisał w Mięso z powietrza:
@baku a nikt nie wierzy, że cellulit się z powietrza bierze i dodatkowe kilogramy. xD
celulit to za specjalistami , odkładane toksyny.
A kilogramy to naprawdę nie z jedzenia. Duże żarcie waga rośnie , to oczywiste. Ale kiedy dużo bez roślin to waga nie rośnie a nawet spada.
Zauważyłem że i świadomość ma wpływ. -
@DomiCAD przypomiałem sobie eksperyment eliminujący krowy.
Niedouczeni wpadli na pomysł, że odtworzą caly proces trawienia krowy, bo przecież znają wszystko (przecież leczą krowy ).
Jak pomyśleli tak zrobili. System działał i wszystko wyglądało właściwie.
Podali stosowne mieszanki traw i udali się na drugą stronę systemu po mleko.
No i zdziwienie nastąpiło okrutne, bo zamiast mleka maszyna wyprodukowała , zieloną śmierdzącą breję. ;:-) -
Mienso z powierza no joł, zrobię byznes na powieczu z Karaibsów!
great nius! -
@CUD_CzasUniescD ah oczywiście! Z cellultem to nie tylko toksyn, na to mają też wpływ hormony itd. Z drugą częścią się zgadzam, jestem na keto od stycznia i faktycznie dla sylwetki jest to zbawienie