Navigation

Ave Ziomalu

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Popularne Tematy

• Ciekawe linki z różnych dziedzin

• Książki o globalizmie, masonerii, polityce

• N

Przemoc Narcystyczna Globalna

• Anty mięsne propagandy

• Ucinają internet

Użytkownicy Online

J

Wnuki będą weganami ?

(Dietowo) Ex Wegany
    9
    12
    65
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • baku
      baku last edited by

received_987138065002646.jpeg

No ciekawe jak wnuki mają być wege..
      Ci to mają chore filmy, zwariowana ideologia.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • undefined
        last edited by

Tak jak pisałem na FB... Nierealne. Zanim jakikolwiek mój wnuk w przyszłości postawi nogę na tej Ziemi, weganie się sami zagłodzą na śmierć i nikt o tym nie będzie pamiętał :D.

A baku 2 Replies Last reply Reply Quote 2
        • A
          Anna @Guest last edited by

@Dawid-Int Z jednej strony tak, ale z drugiej nietrudno mi wyobrazić sobie wege policję, która zamiast
          promować klasę robotniczą, będzie wciskać marchew... Świetnie opisuje to Kundera. No, jakąś nadzieję widzę w Polakach,
          bo byliśmy dwa razy twardsi od Czechów. Co do Europy nie mam złudzeń. Z wyjątkiem może Francuzów. Mogą się wkur.. ić, zwłaszcza
          jak sie nie najedzą.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • baku
            baku @Guest last edited by

@Dawid-Int napisał w Wnuki będą weganami ?:

Tak jak pisałem na FB... Nierealne. Zanim jakikolwiek mój wnuk w przyszłości postawi nogę na tej Ziemi, weganie się sami zagłodzą na śmierć i nikt o tym nie będzie pamiętał :D.

No to w ogóle.. ale kurde jaki terror.
            "Pogódź się z tym". Dyktatura zasrana.

? P 2 Replies Last reply Reply Quote 2
            • undefined
              @baku last edited by

@baku napisał w Wnuki będą weganami ?:

@Dawid-Int napisał w Wnuki będą weganami ?:

No to w ogóle.. ale kurde jaki terror.
              "Pogódź się z tym". Dyktatura zasrana.

No to prawda, że język jakim to napisali jest tragiczny, założę się, że gdyby coś takiego powstało tylko analogicznie w odwrotnej sytuacji czyli coś w stylu "musisz jeść mięso, pogódź się z tym" to byłby płacz, krzyk i zgrzytanie zębów.

• ?
                A Former User last edited by

Czytałam ten artykuł, właściwie te cytaty mówią same za siebie:
                ,,Z początku wieku dieta wegetariańska miała być narzędziem moralnej i narodowej odnowy rodzącej się polskości" - piękne uderzenie w emocjonalność i moralność.

,,Przyszłość należeć będzie więc do “sztucznego mięsa” - bez polepszaczy i konserwantów, ale wprost z linii produkcyjnej. Na czele zmian naszych nawyków żywieniowych nie stoją już aktywiści, a biznesmeni, bo niejedzenie mięsa jest zwyczajnie opłacalne" - widać, że oni nie mają pojęcia o mięsie innym niż przemysłowe, przecież bez polepszaczy i konserwantów istnieje (szczęśliwe krówki). Ale sztuczny twór z linii produkcyjnej brzmi tak pysznie hohoho. I kwestia biznesu, czemu mnie to nie dziwi.

• A
                  Anna last edited by

Dwie rzeczy: "Kłamstwo powtarzane x razy, staje się prawdą" Mussolini.
                  "Kontrolując ropę naftową, kontroluje się narody, kontrolując żywność, kontroluje się ludy.” Kissinger.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • Katarzyna M
                    Katarzyna M last edited by

Ja i tak uwazam, ze ten caly weganizm, to sztucznie napompowana idea, ktora ma sluzyc "selekcji" naturalnej. Ten boom sie kiedys skonczy.

• P
                      Palma Patroni @baku last edited by

@baku to samo pomyślałam.

• A
                        Anna LKarnityna last edited by

Tylko z czego się bierze ta niezbita pewność? Może będą, a może nie. Myślę, że kwestia przyzwyczajeń zrobi swoje - osoby wychowane na diecie, nazwijmy to, bliższej tradycyjnej, nie odzwyczają się od kulinarnego dziedzictwa rodziny/ kultury od tak.

wiegul 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • wiegul
                          wiegul @Anna LKarnityna last edited by

@Anna-LKarnityna to jest sugestia, którą ludzie mają zaakceptować. Celowo jest użyta taka pewność i niejako fakt dokonany, a brak asertywności już zrobi swoje. Ludzie często to co słyszą i widzą łykają jak pelikany jako prawdziwe nie poddając w wątpliwość i nie interpretując. A inni cwaniacy często i gęsto to wykorzystują czasami w biznesie czasami w reklamach czasami w polityce.

• D
                            Dorota last edited by

Koncerny szykują się do sprzedaży kolejnego badziewia, tym razem wegańskiego. Jest coraz mniej ryb i mięsa, dobrej jakości, towaru zarezerwowanego dla bogatych, którzy warzywami ekologicznymi też nie pogardzą. Już szykują rynek "ekologiczny" z pestycydami i "mięso sojowe" GMO dla mas, proces ogłupiania w mediach trwa.

• 1 / 1
                            • First post
                              Last post