Pełnowartościowe mięso z odchodów ludzkich



  • Produkcja mięsa z kału (ok.2012 r.):
    https://buzz.gazeta.pl/buzz/1,156947,9802503,hamburger-z-ludzkich-odchodow-ktos-sie-skusi-wideo.html

    "Pojawiają się najprzeróżniejsze sposoby na walkę w głodem, ale to, co wymyśli japoński naukowiec, przebija wszystkie poprzednie. Mitsyuki Ikeda opracował sposób na stworzenie wysokobiałkowego mięsa z ludzkiego kału."

    "Ikeda i jego współpracownicy odkryli, że "nieczystości" są bogate w białko. Aby otrzymać pełnowartościowego hamburgera, należy to białko wyizolować, dodać soi i odpowiedni aromat, w efekcie czego powstanie coś na kształt mięsa o podobnym smaku i zapachu."

    Pomysł miałby rozwiązać problem głodu na świecie. Jak mówią plotki Japonia podzieli się tą nowatorską technologią z biednymi krajami trzeciego świata a dodatkowo bogate Zachodu i wyślą tam swój pełnowartościowy surowiec. Smacznego 😁



  • Wydaje się że ten pomysł rozwiązuje to problem niedoborów B12 w pożywieniu.



  • Nie jest problemem to co wymyśli jakiś Japończyk, ale to, że może chcieć to wprowadzić jakiś postepowy socjalista idący z ekoświrem pod rękę.



  • Byle nie wprowadzili tego siłowo. Jeśli koszty produkcji mocno spadną to ludzie się sami na to rzucą.



  • Idealne dla wegan xD. Jak czytam kolejny raz ze Japonia wymysla cos zwiazanego z walka z glosem to sie zastanawiam czy oni przewiduja jakis problem u siebie czy co



  • @MagiQ napisał w Pełnowartościowe mięso z odchodów ludzkich:

    Wydaje się że ten pomysł rozwiązuje to problem niedoborów B12 w pożywieniu.

    Skoro zjem steka a ty zrobisz wywar to skoro ja pozyskalem B... To jakie było by pochodzenie B... W twoim wywarze? Bo rozumiem, że do B... podchodzisz jak do starego akumulatora, ale nie wiem czy jest to oparte na podstawach.



  • @MagiQ skoro raz wypadło to już nie ma wartości oryginalnych. Dwa to.. wypadło znaczy zbędne i może być jako nośnik dodatków nie jako ponowna baza.



  • Połowa masy kałowej to bakterie. Stawiam że one (po odpowiedniej obróbce) są tym źródłem białka, mikroelementów. witamin, a ten nieprzetrawiony balast (błonnik) jest usuwany - przynajmniej ja bym tak do tego procesu podszedł.



  • za chwilę dosłownie "będziemy" jeść gówno....



  • Może już jemy gówno w niektórych produktach tylko o tym nie wiemy jeszcze że użyto tej japońskiej technologi .... ale to taka moja spiskowa teoria



  • @MagiQ idę o zakład, że połowa żarcia w sklepie jest mniej bezpieczna od gówna...



Użytkownicy Online

Kategorie

  • Forumowo

    Sprawy dotyczące forum, propozycje, skargi i zażalenia

  • OFFTOPIC

    Czyli wszystko co nie pasuje do innych kategorii