Popularne Tematy
Użytkownicy Online
Przepowiednie - NWO/szczepionki/Bliski Wschód/żywność
-
Kanał z najświeższymi marcowymi orędziami Matki Bożej.
Pierwszy raz słucham takiej świeżyny i to z ust ludzi, których objawienia są potwierdzone. Koleś, który prowadzi kanał, wydaje się rzeczowy, bez kościółkowatości, konkret.Dla niezorientowanych: jeszcze ponad rok temu Matka Boża co miesiąc przemawiała w Medjugorje, ale na kilka tygodni przed datą w marcu zapowiedziała koniec tego typu objawień... no a potem wiadomo, co przyszło.
https://www.youtube.com/channel/UCqYx2yBUMSsOp76GP6o5yTw
Sporo o fałszywych prorokach, o wojnie, sytuacji w Izraleu, o konkretnych planach na jedną światową religie i o słynnych 3ch dniach ciemności. Najnowszy film - niby w tytule o braku żywności, ale więcej o chipach z perspektywy duchowej, biblijnej.
Tutaj - wprost o szczepieniach:
-
bardzo ciekawy w historii Tego Świata jest kult Wielkiej Matki.
Ona się wszędzie wciśnie, nawet przed Jezusa co samo w sobie jest przecież herezją. -
@metanoia Zrównujesz wielką samicę do głosu danego Matce Boga?
Matka Boska nie jest nigdy przed Jezusem, chyba że w wypaczonym wierzeniu. Matkę Boską postrzegam jako messengera
między tym, co ludzkie, a tym, co boskie.Inna jeszcze sprawa, że Jezus jako pierwszy uszanował i wywyższył pozycję kobiety, która w tamtych czasach była własnością mężczyzny i inkubatorem. Ani judaizm przed chrześcijaństwem, ani później islam nie zrobił tego, co Jezus.
-
Ciekawy materiał właśnie o Maryi, długi ale ogólnie polecam -
Nie ma żadnej Matki Boskiej
Nigdy nie było...
Jezus nic nie wywyższył.
Przyszedł zaświadczyć o Ojcu.
Nic nie mówił o Matce.
Mówił do niej "Czego chcesz NIEWIASTO"
co w tłumaczeniu na nasze znaczy "czego ty się kurwa znów przypierdalasz?"Jezus był poczęty z takiego samego aktu kopulacji jak ja i wy.
To kwestia warunków brzegowych założenia Tego Świata, których nie potrzeba przekraczać aby Jezus był kim był.
Gdyby Maryja miała zwiastowanie nie byłaby zaskoczona zachowaniem Jezusa w Świątyni ale ona nie kumała OCB, potem dopisano zwiastowanie aby zrobić z Jezusa Boga i utworzyć kolejny Fałszywy Kult.Akcja w Świątyni też świadczy o jednym istotnym fakcie.
Jezus weryfikował swoją wiedzę.
Później pojął, że Świątynia nie należy do Ojca co jest do wyłapania w pismach apokryficznych i końcowym nauczaniu. -
Inna jeszcze sprawa, że Jezus jako pierwszy uszanował i wywyższył pozycję kobiety, która w tamtych czasach była własnością mężczyzny i inkubatorem. Ani judaizm przed chrześcijaństwem, ani później islam nie zrobił tego, co Jezus.
Nawet jeżeli jest w tym część prawdy to i tak nic to nie dało bo katolicyzm zrobił swoje czyli nie poszedł śladami Jego słów. Zrobił wręcz odwrotnie, bo wielokrotnie określał kobietę paskudnymi epitetami jednocześnie obciążając ja za większość zła tego świata.
Tak więc iść śladami Jezusa czy katolicyzmu?
Niestety ale katolicyzm to jest rozwodnienie słów Jezusa bo inaczej się nie da w naszym świecie.
Na przykład katolicyzm tak zbudował swoją liturgię, aby nie pojawiły się w niej kobiety.Co do Maryi i jej objawień dla mnie jest to sprawa bardzo zagmatwana. Jeżeli ktoś chce w to wierzyć to jego sprawa i nic mi do tego. Ale czytając treści tych objawień i to od różnych osób widać, jak bardzo są one "produktem" swoich czasów i ludzi którzy tych objawień doznają.
-
Ciało i zmysły należą do Bota, jesteście tylko pośrednikami w przekazywaniu Doświadczeń do Serwera.
Stąd Objawienia widzialne pochodzą od Bota.
Wszystkie Objawienia pochodzące od Boga pochodzą z Głębi Świata Wewnętrznego i są objawieniami Ideowymi, to palety abstrakcji, które później nieudolnie próbujemy tłumaczyć na język obrazowy, którym posługujemy się w Tym Świecie.Mnie na lekcjach religii mówiono:
diabeł nie zna Twoich myśli.
To znaczy, że ma dostęp do mojego świata zewnętrznego, zmysłowego ale nie ma dostępu do świata wewnętrznego ideowego.Fatima, objawienia siostry Faustyny to są projekcje wygenerowane przez Bota.
Mistrza poznaje się po stylu!
Oyama miał 60lat kiedy krążyła o nim opowieść jak napadło na niego kilku zbirów.
Świadek wydarzenia opowiadał, że po walce wszyscy leżeli na plecach.
Nagle z tłumu wychodzi jedna osoba i mówi: to nie był Oyama.
Ja wiem jak walczy Oyama i kiedy uderzy Oyama, napastnik osuwa się na kolana i pada na twarz.
Tamci leżeli na plecach także to nie mógł być Oyama.Kiedy uczniowie przyszli do Jezusa i spytali aby powiedział im jak mają się modlić, on odpowiedział: a jak chcecie.
Wtedy oni powiedzieli, że są prości i nie mają na to pomysłu, a on podyktował im modlitwę znaną jako Ojcze Nasz, która oczywiście była inna ale została celowo zmieniona.
Jezus jest skrajnym wolnościowcem.
Wie, że Bój Ojciec nie potrzebuje naszych modlitw gdyż nikt niczym go nie może ubogacić.I mamy siostrę Faustynę, u której objawiony Jezus Grozi!!
On stawia Warunki!
To nie jest Ten sam Jezus, znany z Ewangelii.
To po prostu nie był Jezus ale efekt zmaterializowanych Pragnień Faustyny.
Projekcja jej pożądliwości i obsesji.Loyola, św Jan od krzyża, Edyta Stein, Teresa z Avila.
Żadne nie z nich nie miało objawień obrazowych ale przyniosło IDEE płynące od Boga. -
@metanoia
Do dyskusji nigdy nie zapraszałaś. Ty nam łaskawie rzucasz strzępy swych objawień. Dzięki wielkie, ale twoje koncepcje na temat Maryi - z zadęciem, jakbyś przemawiała z ambony i z agresją nomen omen diabelską, zdradzają, że to jakaś prywatna obsesja. Tak ci leży na sercu Jezus Chrystus? To czemu nic nie piszesz o tym, co wnosi w twoje życie? Czemu swoje koncepcje przedstawiasz tonem katechetki, jakby to były dogmaty, które my, ludzkie zwierzęta, nie jesteśmy w stanie ogarnąć?To, co mówisz o objawieniach obrazowych i ideowych, ustawia wszelki obraz na podejrzanej pozycji, w przeciwieństwie do świata idei. Gdyby było, jak mówisz, świat idei byłby wolny od kłamstwa, a tak nie jest. I tak się składa, że święci, których dajesz za przykład, również mieli widzenia...
Może podziel się z nami jak powstał świat? Nie wątpię, że masz na ten temat zdanie. Ostatecznie przecież byłaś przy poczęciu i porodzie Pana Jezusa, tylko komórka się rozładowała i nie zdążyłaś zrobić zdjęcia.
-
@baku A tak w skrócie o czym? Zajrzałam do środka i wyskoczyło nazwisko pewnego demonologa, którego kojarzę z czarną magią... Dziś wypływa sporo materiałów, które z jednej strony pokazują nieoczywistą stronę wiary, utajnione wątki, a przy okazji dają głos wilkom podszywającym się pod owce. To zresztą było w objawieniach o czasach ostatecznych - wysyp fałszywych proroków.
-
@robertrobson I couldn't agree with you more
Ale ja mówiłam o Jezusie, nie o KK. O sytuacji sprzed 2ch tysięcy lat.
-
nie przedstawiam moich koncepcji tonem katechetki
ja poprawnie opisuję rzeczywistość
nie zapraszam do dyskusji, piszę gdyż badam
nie znajdziemy porozumienia gdyż nieprawidłowo pojęłaś moje abstrakcje
a za tym poszły nieprawidłowe wnioski
Nie mam nic do Maryi, kobieta jak każda inna...
Chrystus?
Czyj Chrystus? Chrystus Jezusa czy mój Chrystus?
Osobiście interesuje mnie mój Chrystus i nieprzypadkowo nosi on Moje Imię.
Właśnie tracimy porozumienie...
Nieprawdaż?
Anno
Czy rozumiesz, że Twój Chrystus ma na imię Anna? -
Ale ja mówiłam o Jezusie, nie o KK. O sytuacji sprzed 2ch tysięcy lat.
Ja wiem Anno. Tylko staram się zrozumieć, o co chodzi kiedy hierarchowie KK mówią, że posiadają depozyt wiary i go objaśniają i wszystko co robią to są w zgodzie ze słowami Jezusa więc dlaczego tak różnią się ich słowa i czyny?
Dlaczego Jezus mówił co innego a KK co innego? Dlatego się zastanawiam która ścieżka jest prawdą: Jezus czy nauczanie KK? -
@robertrobson czy masz wątpliwości?
-
@metanoia ja czasem mam krótkie obrazy i myśli i się to sprwadza, Jestem coraz bardziej przekonana, że to moje przeszłe wcielenia przed i po czasie(ponieważ czas jest względny) dają mi odpowiedź wtedy, kiedy wiem co z tym zrobić.
Nie wierzę w resztę ludzi, bóstwa i potwora spaghetti.
-
@robertrobson Jezus mówił o wilkach przebranych za owce i zadawał znaczące pytanie odnośnie kondycji Kościoła w momencie paruzji. Najlepsi kapłani muszą się teraz ukrywać, więc to mówi samo za siebie.
-
Trafiłam na materiał POLSKA OCALEJE, który podbija to, co podesłała chyba @Ariadna-More odnośnie przepowiedni Nostradamusa - jeśli masz jeszcze te materiały, to wrzucaj!
Stygmatyczka z Niemiec Teresa Neumann zmarła w '62 zeszłego wieku przepowiadała nieciekawy koniec Germanii (Berlin jako miasto zbrodni i pychy cały w gruzach, zarastający puszczą - przegrany niczym biblijna Niniwa - która jednak wykorzystała szansę na pokutę),
i innych krajów, które wyrzekły się krzyża. Czas deprawacji nie zdąży się ugruntować, bo przyjdzie kataklizm na miarę Noego, tylko tym razem ma być to ogień. Główne miejsce kaźni to mają być Niemcy (zwłaszcza przez ich teorię nadludzi wprowadzoną w czyn).Słowianie mają być na dużo lepszej pozycji. Polska podobnie jak u Nostradamusa ma być ocalona. Warszawa ma być stolicą Stanów Zjednoczonych Europy. W języku polskim mają być ustalane "najmądrzejsze prawa i najsprawiedliwsze ustawy" (hmmmm, albo jeszcze się nie narodzili, albo to głęboko ukryta przed naszymi oczami ekipa). Odrodzenie również dla Francji, Hiszpanii i Włoch. No i udział Chinoli w tym całym zamieszaniu na Zachodzie też jest wspomniany.
@anka wpadaj do PL, jak cośchyba że już zostajesz w Meksyku?
A jeszcze dodam, że mistyczka odżywiała się tylko komunią św. - czyli mogła być inspira dla breatharian... którzy bezmyślnie imitując mistyczne praktyki, bez duchowego rozwoju, niszczą sobie nerki i cały organizm.
-
Prawo jest Atrapą, Protezą MIŁOŚCI.
Bóg Ojciec nie ustanowił Prawa.
Prawo zostało ustanowione przez Silę Zarządzającą Tym Światem.Nie ma ŻADNEGO Innego Kościoła poza mną.
Te budyneczki w krzyżykiem na szczycie to są żarty.
Jedyny Kościół to jest Kościół Ducha, Żywy Kościół w świecie wewnętrznym, czyli Świątyni Ducha w Człowieku.
Nie istnieje coś takiego jak sakrament eucharystii ustanowiony przez Kościół.
Umiłowany uczeń Jezusa, Jan apostoł. Czemu w jego ewangelii brak ustanowienia eucharystii?
Gdyż nic takiego nie miało miejsca.
Poza tym to o czym głosi KRK jakby miało miejsce w akcie komunii jest NIEMOŻLIWE do wykonania w Tym Świecie, jest także ZBĘDNE.
W tabernakulum można napierdzieć i nic, absolutnie nic się nie stanie.
Nie Istnieje Żaden Najświętszy Sakrament.
TO NIEMOŻLIWE i ZBĘDNE.
Jesus by tych wszystkich teologów kijem obił za to co zrobili z Jego nauczaniem.Wierzący powinni robić sobie lewatywę z wody świeconej aby być świętszymi!
Do tego Hostia w czopkach dla Zuchwałych!
Czopki o długim okresie uwalniania Ducha Świętego.
Przecież to jest schiza!!!
Jak przyjmę Komunię ale mam niestrawność lub jak mam rozwolnienie i wydalę Hostię to mam tą srakę Uświęcić?
Co za schiza...
Nie widzicie NONSENSU tych wszystkich Czynności Rytualnych poza samym Sensem BUDOWANIA RYTUAŁU??RELIGIE SĄ FAŁSZYWE, WSZYSTKIE
Jezus nie przynosi, rytuału, nie przynosi religii, przychodzi zaświadczyć o Ojcu.
Tylko tyle.Zawłaszczono i zmodyfikowano nauczanie Jezusa aby utworzyć KULT,
gdyż z obsługi Kultu, żyją Kapłani.To straszne jak was zaprogramowano do Rytuału.
Straszne. -
@metanoia Odwołuję katechetkę, dzwonię po karetkę. I proponuję, żebyś założyła osobny wątek na swoje obsesje fekalno wydalnicze. Może znajdą się chętni.
"Ja poprawnie opisuję rzeczywistość" piszesz. Gratuluję mentalności guru - to po pierwsze.
Masz coś z pani katechetki, która przemawia do gówniarzy, za jakich nas tutaj uważasz.
Tylko katechetka jest bardziej przewidywalna i spójna w swoich wywodach.
Twoje koncepcje, cokolwiek by o nich nie myśleć, nie zgadzają się z istnieniem osobowego Boga. Jednocześnie powołujesz się na słowa zasłyszane na religii dla udowodnienia swoich teorii z tym, czyje objawienie ma rację bytu. Gratuluję konsekwencji. -
spoko, nie wtrącam się już
to i tak bez znaczenia...ale tak jeszcze sportowo-rekreacyjnie...
ile z Adama ma w sobie Ewa?
Żebro.
Czyli całość czy fragment?
Fragment,
Fragment można zapisać matematycznie jako ułamek.Adam został stworzony na obraz i podobieństwo Boga czyli zawiera 100% Informacji o Bogu.
Ile Informacji o Bogu zawiera Ewa?
Ułamek, ale jaki?Adam=100 Ewa=X
Ewa=1/x(Adam)
Ewa=1/x(100)
skrócę zera...
Ewa=1/x(1)Wiecie czemu to jest żebro a nie prawa ręka, oko, serce?
Gdyż to jest objawienie będące próbą redukcji abstrakcji do obrazu.
Jest jakaś rzeczywistość abstrakcyjna np. grać w grę na smartfonie.
Jak przeniosę was do średniowiecza to czy możecie w kimś odbudować taką abstrakcję: grać w grę na smartfonie nie pokazując smartfona?
Nie możecie gdyż nie macie wspólnych obrazów i ich wystarczającej ilości aby opisać daną abstrakcję w sposób prawidłowy.Żebro, Adam, Ewa to redukcja do obrazów abstrakcji wyższego rzędu.
Jestem 10tys lat temu, mam przed sobą żebro z Adama i zadaję sobie pytanie:
czy patrząc na to żebro wiem jaki jest Adam?
Nie wiem, to żebro ma Zero informacji o Adamie.
A jaką wartość ma to Żebro dla Adama?
Nie ma żadnej wartości, zerową wartość.Ewa=1/0(1)
Ewa=0Nigdy nie było żadnej Ewy.
Adam zapadł w sen aby ujrzeć Ewę, która ma w sobie NIC z Adama.
Nic z Boga.
Ewa ma w sobie Zero z Adama.
I to jest ważna matematyczna informacja, że jeśli Adam byłby 1001, to Ewa staje się 0110
Zera w Adamie stają się Informacją w Ewie.
Ewa to lustrzany, pozorny i odwrócony obraz Adama.
Bóg wiedział jaki jest Adam gdyż wypowiedział w Adamie własne Imię.
Ale nie wiedział jaka ma być Ewa.
Ewa małpuje Adama ale nie tylko małpuje bo wtedy Adam by się kapnął.
Ewa byłaby nudna.
Ewa go jeszcze odwraca i staje się wtedy tajemnicza, niezrozumiała dla niego i siebie...
Taka prosta matematyczna sztuczka a ile radości dla obojga.Adam ciągle śpi, nie obudził się przecież aby poznać Ewę.
Ewa to jego kwantowy sen, kwantowy hologram w ciemności.
Doskonały obraz Adama po przejściu przez Luciferus czyli soczewkę grawitacyjną staje się obrazem niedoskonałym.
Adam dzięki temu może sam poszukać Siebie w Ciemności.
A co robi Adam w ciemności? To samo co człowiek. W ciemności Adam śni. -
czy masz wątpliwości?
Mam i to spore. Pomimo tego, że uważam się za wierzącego i mam potrzebę transcendencji to czytając opracowania na temat Biblii historię tamtego okresu czy historię samego KK zwłaszcza jego poczatków to ma wątpliwości, czy wszystko co przypisuje się że powiedział Jezus to są rzeczywiście Jego słowa.
Co do KK to w zasadzie wątpliwości nie mam. W Watykanie jest tyle stronnictw, że każdy gra na "swoją" prawdę.