Popularne Tematy
Użytkownicy Online
Ciekawe linki z różnych dziedzin
-
Ave ziomy, wrzcuajmy tutaj jakieś ciekawe linki jak macie.
Często ktoś zakłada nowy wątek który potem umiera i zostaje z 1 postem, może ktoś napisze coś ale generalnie dużo pustych wątków mamy.
Więc propozycja taka, wrzucamy tutaj linki, czy to artykuł, czy to YT które nie pasują do żadnego istniejącego obecnie, a jak się dyskusja jakaś rozkręci tutaj, to założymy nowy wątek i przeniesiemy tam te posty, żeby tutaj nie zaściemacać. Więc na spokojnie możecie tutaj odpowiadać, pisać swoje uwagi, rozkręcać dyskusję a jak uznamy poprostu że lepiej przenieść na osobny to tak zrobimy -
Na początek:
to ciekawy materiał o cyklach słońca i na tym że obecne zimy to właśnie wpływ minimum słonecznego.
-
Antony Enki wrócił.
-
@baku Ponoć wedle statystyk najgorsze zimy mają być między 2050-2080. Albo może zimy jak należy. Ja to pamiętam jak na początku lat 90 były takie zimy, że miałam jeszcze kożuch, a dziadek się na nartał przebijał w Nowej hucie.
-
@asuu86 napisał w Ciekawe linki z różnych dziedzin:
@baku Ponoć wedle statystyk najgorsze zimy mają być między 2050-2080. Albo może zimy jak należy. Ja to pamiętam jak na początku lat 90 były takie zimy, że miałam jeszcze kożuch, a dziadek się na nartał przebijał w Nowej hucie.
haha no tak, to były czasy zimowe jak nic. Najlepsze, że wtedy i tak dziadkowie czy rodzicie opowiadali, że za ich czasów to były dopiero zimy
-
@baku to tak. I te buty Relaks na zimie.
To mi się będzie kojarzyć już tylko z babcią w zimie.
Ja wtedy miałam 4 latka jak bylismy w Krynicy. I do tej pory mam przed oczami stogi zimowe i śniegu tyle, że sie zapadałam. Początek roku 1990.
-
o żywności stare video tzw. codex alimentarius