Śnieg, który się nie topi 🤯
-
-
@queer1973
Tutaj artykuł też o tym, gdzie tłumaczą, że śnieg spala się bez przechodzenia w stan ciekły tj. stały do gazowego i dlatego nie kapie, bo śnieg jest 'caked'. Śmierdzi spalony gaz, który jest mieszanką bezzapachowych gazów oraz czynnika zapachowego żeby wiedzieć kiedy się ulatnia.
Jak mi się będzie chciało zejść na dwór to sprawdzę polski śnieg
https://www.en24.news/129376/2021/01/fake-snow-why-internet-users-can-burn-the-snow-in-spain.html -
@esk3l nawet ten z zamrażarki bedzie się tak spalać. Strach pomyśleć co w głowach będzie miała młodzież po tym całym zdalnym nauczaniu, skoro teraz są takie "kwiatki"
-
@beata85 Ja lubię kwiatki
⚘
Poza tym nie każdy pozjadał wszystkie rozumy tak jak Wy dwoje. Ja powiem szczerze tego nie wiedziałem ponieważ nigdy nie przypalałem śniegu zapalniczką. Pewnie sami nie raz zaliczyliście jakieś wtopy bo nie mieliście o czymś zielonego pojęcia. Pozdrawiam serdecznie.
-
@queer1973
Wybacz, nie chciałem atakować, mnie to też zaciekawiło i sprawdziłem z innym źródłem po prostu, jak napisałem , sam chętnie nasz polski spalę bo to też wydaje mi się nienaturalne, pozdrawiam -
@queer1973
z ciekawości sprawdziłem i nasz polski śnieg też czerniejeale widać, że już film zdjęty nawet, więc albo ktoś to przemyślał, albo jakieś anti-fake zadziałało, pozdrawiam!
-
@esk3l napisał w Śnieg, który się nie topi 🤯:
@queer1973
bez przechodzenia w stan ciekły tj. stały do gazowegoTo się nazywa sublimacja. Chyba w szkole tego uczą.
-
@donkichot
zgadza się.. chodzi o to, że jak śnieg nawet przechodzi dwa stany na raz to czernienie jest ciekawe, spala się para? chociaż jak będziemy trzymać ogień zapalniczki pod łyżeczką to ta też się okopci... czyli żadna sensacja -
@esk3l napisał w Śnieg, który się nie topi 🤯:
@donkichot
zgadza się.. chodzi o to, że jak śnieg nawet przechodzi dwa stany na raz to czernienie jest ciekawe, spala się para? chociaż jak będziemy trzymać ogień zapalniczki pod łyżeczką to ta też się okopci... czyli żadna sensacjagaz ma węgiel, i przy słabym spalaniu będzie się wydzielał jako sadza... Jeśli śnieg miałby czernieć to z czego albo zanieczyszczenia albo gaz? Tlen czy wodór ma czarny kolor i jest w stanie stałym???