Navigation

    Ave Ziomalu

    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

    Popularne Tematy

    • A

      Przepowiednie - NWO/szczepionki/Bliski Wschód/żywność

    • Niszczenie modelu rodziny

    • Zablokowany kanał sueski

    • Wojna Rosja ws.Ukraina,USA i reszta świata.

    • Maseczki w Polsce

    Użytkownicy Online

    Utrata węchu i smaku.Objaw koronki czy jednak wmówiona paranoja

    Koronawirus
    1
    3
    62
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • anka
      anka last edited by

      Wreszcie znaleziono na to dowody wiec zapodaje.

      1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • anka
        anka last edited by anka

        W 2013 roku opisywano utratę węchu i smaku po grypie

        Z artykułu „Brak węchu i smaku po infekcji grypowej" opublikowanego w maju 2013 na portalu „Medycyna Praktyczna" (autorstwa lek. med. Agaty Szołdra-Seiler, specjalista otolaryngolog na Oddziale Laryngologii Szpitala Wojewódzkiego w Koszalinie) wynika, że lata całe przed Covid pacjenci w wyniku chorób górnych dróg oddechowych tracili węch i smak.

        Według informacji podanych w artykule autorstwa lek. med. Agaty Szołdra-Seiler "w chorobach wirusowych najczęściej po przebytej infekcji grypowej pacjenci zgłaszają upośledzenie węchu (hiposmia), jego brak (anosmia) lub rzadko kakosmię, czyli uczucie nieprzyjemnego zapachu".

        • W czasie infekcji wirusowej może dojść do toksycznego uszkodzenia nabłonka węchowego i/lub nitek węchowych, czyli uszkodzenia receptora i/lub nerwu węchowego, co może skutkować trwałym ubytkiem węchu. Częściej jednak obrzęk błony śluzowej jam nosa i obecna wydzielina uniemożliwiają dotarcie drobinom zapachowym do pola węchowego. Również z obrzękiem, czy wręcz blokadą nosa wiąże się czasowe pogorszenie odczuć smakowych. Po poprawie stanu błony śluzowej jam nosa, w tych przypadkach, poprawia się także smak - czytamy.

        Jak można się dowiedzieć z artykułu lek. med. Agaty Szołdra-Seiler, chorobami mogącymi „skutkować zaburzeniami węchu" są: „ostre infekcje wirusowe górnych dróg oddechowych, przewlekłe choroby jam nosa i zatok przynosowych, urazy głowy".

        Natomiast ”zaburzenia smaku mogą się pojawić: w czasie gorączki, przy blokadzie nosa, suchości błon śluzowych górnych dróg oddechowych, w zapaleniach błony śluzowej jamy ustnej i języka, po operacjach z zakresu chirurgii szczękowo-twarzowej (resekcje języka, podniebienia), po całkowitym usunięcie krtani, po przecięciu struny bębenkowej w czasie operacji środkowych uszu, w przebiegu chorób ogólnoustrojowych, metabolicznych (cukrzyca, niewydolność nerek, choroby wątroby itp.), w awitaminozach A, B i C, zaburzeniach gospodarki pierwiastków śladowych: cynku i miedzi, polekowo i z jeszcze wielu innych powodów".

        Czytelnicy artykułu lek. med. Agaty Szołdra-Seiler z tekstu dowiedzą się, że "zmysł węchu i smaku są ze sobą ściśle powiązane".

        • Pogorszenie węchu z reguły upośledza też doznania smakowe. Receptorem obwodowym węchu jest pole węchowe mieszczące się na stropie jam nosa, receptory smaku zaś, czyli kubki smakowe znajdziemy na brzegach, nasadzie i koniuszku języka oraz podniebieniu, nagłośni i wejściu do krtani - napisano.
          Doniesienia medialne ze znanych lekarzom powikłań po grypie takich jak utrata węchu i smaku zrobiły dowód na to, że Covid jest jakąś niezwykłą chorobą, podczas gdy jest to typowa choroba górnych dróg oddechowych, z jaką non stop ludzie się zmagają.

        https://prawy.pl/111988-w-2013-roku-opisywano-utrate-wechu-i-smaku-po-grypie/?fbclid=IwAR2q_pbWN9RrF28eSMBaHeKSiEOO4lEls8DsAMulO3ExfOJ6gnLkh0kgeQk

        -Jan BodakowskiRobi dobrą robote na portali „prawy.pl”.Warto go obserwować jak ktoś ma również na Facebook.Czasem występuje w roli gościa w telewizji „w Realu24„

        1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • anka
          anka last edited by anka

          -Artykuł z 2013 r⤴️ pokrywa się co do joty z tym co latało po sieci miesiące temu 😅.Kolejny dowód na to jak łatwo ludziom wmówić głupoty.Poniżej ten tekst w całości:

          COVID 19 NIE ISTNIEJE!
          Testy są fałszywe i jak zdiagnozują pacjenta pozytywnie na covid to już nie szukają innej choroby i przyczyny,a wmawiają covid 19!

          Nie dajcie sobie wmówić,że covid 19 powoduje utratę węchu i smaku.

          To konsekwencje najczęściej infekcji wirusowej,ale nie tylko!

          W dużym uproszczeniu wyodrębniono 3 największe grupy chorób mogące skutkować zaburzeniami węchu:

          • ostre infekcje wirusowe górnych dróg oddechowych
          • przewlekłe choroby jam nosa i zatok przynosowych
          • urazy głowy

          Zaburzenia smaku mogą się pojawić:

          • w czasie gorączki, przy blokadzie nosa, suchości błon śluzowych górnych dróg oddechowych
          • w zapaleniach błony śluzowej jamy ustnej i języka
          • po operacjach z zakresu chirurgii szczękowo-twarzowej (resekcje języka, podniebienia)
            -po całkowitym usunięcie krtani
            po przecięciu struny bębenkowej w czasie operacji środkowych uszu
          • w przebiegu chorób ogólnoustrojowych, metabolicznych (cukrzyca, niewydolność nerek, choroby wątroby itp.)
            w awitaminozach A, B C
          • zaburzeniach gospodarki pierwiastków śladowych: cynku i miedzi
            polekowo i z jeszcze wielu innych powodów.

          W chorobach wirusowych, najczęściej po przebytej infekcji grypowej pacjenci zgłaszają upośledzenie węchu (hiposmia), jego brak (anosmia) lub rzadko kakosmię, czyli uczucie nieprzyjemnego zapachu. W czasie infekcji wirusowej może dojść do toksycznego uszkodzenia nabłonka węchowego i/lub nitek węchowych, czyli uszkodzenia receptora i/lub nerwu węchowego, co może skutkować trwałym ubytkiem węchu. Częściej jednak obrzęk błony śluzowej jam nosa i obecna wydzielina uniemożliwiają dotarcie drobinom zapachowym do pola węchowego. Również z obrzękiem, czy wręcz blokadą nosa wiąże się czasowe pogorszenie odczuć smakowych. Po poprawie stanu błony śluzowej jam nosa, w tych przypadkach, poprawia się także smak.

          Leczenie zaburzeń węchu i smaku jest ściśle związane z przyczyną ich powstania.

          Covid 19 to narzędzie globalistów do bankructw,zniewolenia,szczepień,depopulacji i wprowadzenia nowego totalitarnego systemu globalnego z cyfrową walutą i kontrolą poprzez aplikacje,kamery i sieci 5G.

          Są ludzie,którzy mają źle funkcjonujący układ immunologiczny i mają poważny problem podczas infekcji wirusowej.Wystarczy podać im hydroksychlorinę,cynk,witaminę C, azytromycynę i zdrowieją.

          1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • 1 / 1
          • First post
            Last post