Navigation

Ave Ziomalu

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Propozycje zastępcze dla YouTube, Gmail,Google Maps,Google i Safari

Fight the system & Teorie Spiskowe
    7
    32
    339
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • anka
      anka last edited by anka

Po tym jak niedawno kombinowali coś przy Messenger i WhatsApp przyszła pora na kolejne platformy.

Dzisiaj były ogromne zakłócenia w YouTube, Gmailu i Mapach Google
      https://www.focus.de/digital/internet/tausende-beschwerden-massive-stoerung-bei-youtube-google-mail-und-google-maps_id_12771433.html

-ziomalum mi tez jakby wisiało...🤔
      coś kombinują,myśle że sprawdzają reakcje ludzi, to kolejne zagrywka psychologiczna.Jaka skrzynkę mailowa📧 polecacie zamiast gmail?Ja jestem więcej na yahoo,nigdy nie miałam zaufania do tego gmail,ale to tez kijowy wybór.

Piszcie propozycje.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • anka
        anka last edited by

85C5FC95-1C72-4D82-ABF4-17A94D9FE3F0

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • anka
          anka last edited by anka

Zamiast You tube Niemcy używają ostatnio:”odysee”
          https://odysee.com
          „Rumble”nie polecam,wiesza się strasznie.
          „Twitch” jest pełen reklam.

Mail📧ktoś mi poradził ⤵️ale nie sprawdzałam...
          https://www.gmx.com/?

Co do map🗺 to Maps.me jest spoko bo działa również dobrze offline i pokazuje praktycznie drogi na każdym zadupiu.Popsuło się ostatnio,używam od 2013 i działało nawet offline w tamtych czasach na safari.

Telegram ->komunikator.
          Duck Duck Go -> przeglądarka.

A esk3l 2 Replies Last reply Reply Quote 0
          • A
            Anna @anka last edited by

@anka Pierwszy z brzegu nius z gmx

https://www.gmx.com/technology/10386858-google-seeks-to-tackle-coronavirus-misinformation.html#.1559516-stage-set4-3

Plus sporo o Tesli... i musku... Well.

anka 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • anka
              anka @Anna last edited by anka

@anna nie znam tego...jakiś gość w grupie polecał.Moze ktoś się bardziej w te tematy wkręcony wypowie😊?

Sama wiesz,że ja na auta na baterie i tego człowieka dość cięta jestem.

Na skrzynkę mailowa naprawdę nie mam alternatywy.

Może Maciej @baku pomoże?

baku 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • anka
                anka last edited by anka

Propozycje na skrzynkę mailowa z grupy na Facebook:
                📧Protonmail
                https://protonmail.com/business
                📧poczta O2
                https://poczta.o2.pl/zaloguj
                📧 Yandex
                https://yandex.com/
                📧zoho.com
                https://www.zoho.com/?fbclid=IwAR29XdDMyR7TeOewRUP30kKR9eg15FSGrPpYy5lVatDnvpuW1IQdO26Afzg

• anka
                  anka last edited by

Zgadzam się z panem w 100%.Ujął to jednak bardziej fachowo:
                  4AD58EA2-2CAF-4461-BCAB-E61253F39B82

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • esk3l
                    esk3l Patroni @anka last edited by

@anka
                    Komunikator Signal.. szyfrowany , póki co jeszcze nie złamany

• baku
                      baku @anka last edited by

@anka napisał w Propozycje zastępcze dla YouTube, Gmail i Map Google:

Może Maciej @baku pomoże?

Ja w ogóle w mewe pracowałem kilka lat,dla mnie to upadający startup 😉

• anka
                        anka @baku last edited by anka

@baku

Ja w ogóle w mewe pracowałem kilka lat,dla mnie to upadający startup 😉

Kurcze, ludzie się tam na potęgę przenoszą,ja nie założyłam jeszcze konta czekam aż inni wypróbują😅.

• anka
                          anka last edited by anka

Zna ktoś📧 „yandex„?
                          https://yandex.com/
                          -podobno pół ruski😅
                          https://de.wikipedia.org/wiki/Yandex

• anka
                            anka last edited by anka

F7997E44-1547-4140-8734-41D5BC2C8C95

Ziomalum mi na kaczce od 2-ch tygodni nie chodzi😔.

baku 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                            • baku
                              baku @anka last edited by

@anka napisał w Propozycje zastępcze dla YouTube, Gmail,Google Maps,Google i Safari:

Ziomalum mi na kaczce od 2-ch tygodni nie chodzi.

nie rozumiem 😉

• Metanoia
                                Metanoia last edited by

Sprawdzaliście www.minds.com ?
                                zarejestrowałam się ale jako, że nie używałam FB nie mam porównania...

baku 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • baku
                                  baku @Metanoia last edited by

@metanoia napisał w Propozycje zastępcze dla YouTube, Gmail,Google Maps,Google i Safari:

Sprawdzaliście www.minds.com ?
                                  zarejestrowałam się ale jako, że nie używałam FB nie mam porównania...

Tak, nawet konto tam mam.
                                  W sumie spoko portal. Jakiś czas nie korzystałem z niego, jakoś zapomniałem 😉

• M
                                    Morales1235 last edited by

Od czasu jak interesuję się kryptowalutami widzę, że dużo informacji znajduje się na telegramie. Jeszcze nie wiem co to jest, ale Signal też jest reklamowany jako dobra alternatywa.

Właśnie widziałem info, że "Twetch" ma kopie wpisów Donalda Trumpa z Twittera. Właśnie tam zakładam konto; jest to projekt oparty na blockchain, czyli jak coś tam się znajdzie, to już nie będzie usunięte. Jest w pewnym sensie płatne - płacisz kilka centów (ale w BitcoinSV) za polubienia i udostępniania, 10% idzie do serwisu, a 90% do lajkowanego posta, jeśli dobrze pamiętam proporcje. uwaga, bo nawet DuckDuckGo po wpisaniu Tewtch podpowiada Twich.

Czy wiemy coś ile informacji zostaje w samym Facebooku? W sensie nie tam gdzie to widać. Jak np cofnę like, to czy on jest usuwany z bazy, czy zostaje ukryty? Już kiedyś wymazywałem wszystkie moje udostępniania, ale później i tak czasami likowałem posty; teraz zastanawiam się na małym wymazaniem całej aktywności i zostawieniem tylko tych kilku rzeczy, do których nie mam nigdzie indziej dostępu.

Parlera pobrałem jakiś czas temu, ale nie znalazłem wielu użytkowników wtedy; z pewnością DJT teraz by się tam przesiadł gdyby nie ban aplikacji w AppStore i Google Store...

• anka
                                      anka last edited by anka

Niemcy chwalą tłumacza „deepl„. Koleżanka pracuje ostatnio z tekstami w j. DE/I/EN i sobie bardzo chwali.Ja jak na razie nie zauwazylam różnicy, a wspomagam się głównie Google.Język polski jest specyficzny i jak na razie cieżko dobrego tłumacza.

Widziałam,że szukają ludzi do współpracy😉
                                      https://jobs.deepl.com/l/en

Strona chodzi w EN i DE.

Aplikacja płatna ale na stronie www można tłumaczyć za darmo.

Link do tego tłumacza:
                                      https://www.deepl.com/translator

• anka
                                        anka @Morales1235 last edited by anka

@morales1235 podobno jak się zapyta „alexy” (to taki amazoński odpowiednik applowej „siri”)

-co myślisz na temat Trumpa?

To odpowie,że nie jest zaprogramowana do wyrażania opinii na tematy polityczne i polityków i że chyba nie chciałbyś swoich poglądów kształtować na podstawie wypowiedzi sztucznej inteligencji?!

Dziwne bo z pytaniem w tym samym kontekście o Putina,Merkel czy innych rządzących nie ma problemów i odpowiada...

• anka
                                          anka last edited by anka

The Guy Who Built The World Wide Web Is Building A 'New Internet', Where You Control Your Data

• Tim Berners-Lee to ważnym facetem w świecie technologii,ojciec internetu, odpowiedzialny za narodziny znanej nam sieci World Wide Web.Nienawidzi to, czym się stał więc podejmuje pewne działania, by to naprawić.

Od lat Berners-Lee wyraża swoją niechęć do tego, jak wielkie korporacje przyjęły to, co miało być wolnym środowiskiem i nałożyły na nie ograniczenia. Nie podoba mu się, jak takie grupy jak Facebook, Google i Amazon skutecznie scentralizowały internet, ani jak kontrolują dane ludzi.

Pracuje nad nową platformą i startem, który wypowiada wojnę Big Tech.

Inrupt to startup, nad którym Berners-Lee pracuje w ukryciu od około dziewięciu miesięcy. Odbył nawet urlop naukowy na swoim prestiżowym stanowisku w laboratoriach MIT CSAIL, aby pracować nad nim w pełnym wymiarze godzin.

Inrupt ujrzy światło w tym tygodniu.

Jest zbudowany na platformie "Solid", nad którą on i inni pracownicy MIT pracują od lat. Solid jest w zasadzie zaprojektowany tak, aby był dziki i wolny, będzie sposobem na dostęp do niego, przynajmniej na początek. Część aplikacji zbudowanej do osobistego użytku, wyświetla jego kalendarz, książkę adresową, czaty, jego muzykę, itp. to tak, jakby połączyć Google Drive z WhatsApp, Spotify i prawie każdy element pamięci masowej w chmurze i łączności online, którego używasz dzisiaj, wszystko w jednym miejscu. Różnica polega na tym, że wszystkie informacje są pod jego kontrolą.

Podstawową ideą jest to, że każdy użytkownik ma przypisany Solid ID i Solidny Pod, gdy po raz pierwszy pojawi się online na platformie, które mogą być hostowane gdziekolwiek się zechce. Pod tym skrótem kryje się sklep z danymi osobowymi, który jest tym, czym się zajmuje. Zamiast aplikacji takich jak Google Drive, gdzie dane użytkownika są przechowywane na firmowym serwerze i tym samym podlegają gromadzeniu. Na Solid wszystkie dane znajdują się w Solidnym Pod. Kiedy aplikacja żąda dostępu, Solid uwierzytelnia się, a następnie można wybrać, aby dać jej dostęp.

Używanie Solida jest sposobem, w jaki Berners-Lee wierzy, że ludzie mogą uciec od monopolu na dane uważa, takie jak Google i Facebook próbują tworzyć. Jest to po prostu sposób, w jaki deweloperzy mogą budować własne aplikacje na platformę. I tak jak w przypadku Internetu, Berners-Lee nie ma planów na osiągnięcie ogromnych zysków. Zamiast tego,czyni platformę open source, planuje podróżować po całym świecie w ciągu najbliższych kilku miesięcy, ucząc deweloperów, jak budować własne zdecentralizowane aplikacje za pomocą Inrupt.

Oczywiście Berners-Lee jest świadomy, że to, co próbuje zrobić, naprawdę zdenerwuje Big Tech. Rzecz w tym, że go to nie obchodzi.

Artykuł w j.angielskim:
                                          https://www.indiatimes.com/technology/news/tim-berners-lee-wants-to-turn-the-internet-on-its-head-and-decentralize-it-once-more-353998.html?fbclid=IwAR1fd-WfMnJd6nVupgWh0-94GggrOtHvOzGSsgR9lpdwgAqf9Z-8ubOhgq4

-ciekawe co z tego wyniknie?Dawać znać jak ktoś wie cos więcej na ten temat?

A 1 Reply Last reply Reply Quote 5
                                          • A
                                            Anna @anka last edited by

@anka Pierwszy naprawdę dobry nius od prawie roku 😃

Widzę już miny koleżków z Doliny Krzemowej 😃

• First post
                                              Last post

Użytkownicy Online

U

Popularne Tematy

• A

Seks i przemoc w buddyjskich i hinduistycznych ośrodkach. Zagospodarowanie duchowe Zachodu

• Rodzenie🤰 w czasie pandemii.

• Żywieniowa apokalipsa

• Q

Świetny wywiad z Traderem21 o Trumpie, polityce, finansach.

• Jak życie się zmieni w 2030

Kategorie

• Koronawirus

czyli koronasraczka

• Dietowo

wszystko o dietach

• Śmiechowo

Miejsce na memy, podśmiechujki itp

• Lajfstajlowo/Psychologowo

O wszystkim poza dietą, psychologia, styl życia, sporty etc.

• Forumowo

Sprawy dotyczące forum, propozycje, skargi i zażalenia

• Zdrowie

ogólnie o zdrowiu

• Fight the system & Teorie Spiskowe

spiskorie, obalanie kłamstw

• Świat Finansów

o finansach, jak zarobić aby się nie narobić 😉

• OFFTOPIC

Czyli wszystko co nie pasuje do innych kategorii

• Ciekawostki

• Newsy ze świata