Navigation

    Ave Ziomalu

    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

    Popularne Tematy

    • Ciekawe linki z różnych dziedzin

    • N

      Przemoc Narcystyczna Globalna

    • Książki o globalizmie, masonerii, polityce

    • Ucinają internet

    • Q

      Mózg się lasuje jak się tego słucha. Posłuchajcie co się dzieje w "praworządnej" Holandii. Brak mi po prostu słów. 🤯🤯🤬🤬🤬

    Użytkownicy Online

    dekalog wg karniwora..

    Śmiechowo
    9
    13
    97
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • lukaszmateo
      lukaszmateo last edited by

      W nawiązaniu do naszych rozmów na grupie, oto moja wersja 10 przykazań:

      To ja, wołowina, wyzwoliłam Cię ze wszelkich chorób, niedomagań i braku libido, więc:

      1. Nie będziesz jadł innych mięs oprócz mnie.
      2. Nie czyń żadnej kiełbasy ani wędlin ze świni tudzież innego drobiu. Wołowina będzie zazdrosna i ukarze cię za to!!!
      3. Nie wymawiaj nazw innych mięs, nawet nie myśl o nich.
      4. Pamiętaj, aby stejka jeść codziennie.
      5. Czcij każdy kawałek byka i krowy, dzięki nim będziesz żył wiecznie.
      6. Zabijaj wołu, ćwiartuj, żryj na surowo!!!
      7. Nie zdradzaj burgerów 100% beef z marną wieprzową podróbą.
      8. Kali ukraść krowę dobrze, kali ukraść świnię źle...
      9. Kłamstwo ma krótkie nogi, ale po wołowinie wszystko się wydłuża...
      10. W pożądaniu wołowiny -- siły, zdrowia tkwią przyczyny!!!

      Numeracja przykazań nawiązuje do podziału protestanckiego tudzież prawosławnego (czyli numer rzymskokatolicki plus 1).

      A 1 Reply Last reply Reply Quote 6
      • N
        Natalia last edited by

        1. Nie czyń drugiemu co Marchwio wymyslił.
        2. Nie będziesz wyzywał frutariana nadaremno.
        3. Pamiętaj aby stek święty święcić.
        4. Szanuj Palmę swoją i Mięseusza swego.
        5. Nie jedz marchewki.
        6. Nie mów Ziomalowi co Tobie niemiłe, albo mów.
        7. Nie marchw się.
        8. Czcij stejka swego jak siebie samego.
        9. Nie pożądaj stejka biźniego swego.
        10. Ani żadnej padliny, która jest jego.
        P CUD_CzasUniescD 2 Replies Last reply Reply Quote 6
        • lukaszmateo
          lukaszmateo last edited by

          @Dawid-Int teraz Twoja kolej!!!! 😉😉😉

          ? 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • undefined
            @lukaszmateo last edited by

            @lukaszmateo napisał w dekalog wg karniwora..:

            @Dawid-Int teraz Twoja kolej!!!! 😉😉😉

            Ja najpierw muszę doprowadzić do równowagi między układem sympatycznym a parasympatycznym, bo na razie nie jestem tego godzien... 😄

            lukaszmateo 1 Reply Last reply Reply Quote 3
            • lukaszmateo
              lukaszmateo @Guest last edited by

              @Dawid-Int pamiętaj, że jeśli masz jakiś problem, idź od razu do Kościółka!!! Z resztą, nie musisz nawet nigdzie iść, Kościółek jest wśród NAS!!!🤣🤣🤣🤣

              1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • N
                Natalia last edited by

                Stekta jak nic! Może jeszcze uda mi się stąd wyrwać.

                1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • N
                  Natalia last edited by

                  Kółko mięsnej adoracji od siedmiu boleści.

                  1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • P
                    Palma Patroni @Natalia last edited by

                    @Natalia „nie marchw się” 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

                    1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • K
                      Kornela last edited by Kornela

                      Krwisty stek – dekalog:
                      O ostrość dbamy przed
                      Stek powinien być doprawiony i posolony przed smażeniem. Polecam dobrze go osolić i dodać inne lubiane przez Ciebie przyprawy przed położeniem go na patelni. Jeżeli lubisz aromatyczne mięso, możesz przyprawić je wcześniej i odstawić do lodówki.
                      Nie smaż zimnego mięsa
                      Gdy przygotujesz sobie mięso, przyprawisz lub tylko pokroisz i chcesz zostawić na dłużej, naturalnym odruchem jest chowanie go w lodówce. Steki nie lubią być jednak smażone na zimno. Po wyjęciu z lodówki zostaw mięso na minimum 20 min, rozłożone równo na półmisku w temperaturze pokojowej. Mięso musi się trochę ogrzać (nie podgrzać) i wyrównać temperaturę. W czasie smażenia nie będzie szoku termicznego i usmaży się równiej, łatwiej zamknie w skorupce smakowitą zawartość… I przypominam, że nigdy nie smażymy zamrożonego mięsa.
                      Stek lubi gorąco
                      Zwłaszcza w czasie smażenia. Idealna temperatura to podobno okolice 180-200 stopni. Podobno, bo to wiedza książkowa, ewentualnie osób posiadających laserowy termometr lub inne hypernowoczesne patelnie… W moim wypadku wystarcza mi wyczucie i maksymalna temperatura domowego palnika, jaką ustawiam przy smażeniu. Mięso smażymy krótko, ale konkretnie, szybko tworząc zwartą strukturę wokół miękkiego wnętrza.
                      Smażymy na oleju lub bez…
                      Otóż tak, jeżeli masz dobrą patelnię, po której „wszystko spływa”, możesz pozwolić sobie na jazdę na sucho 😉 Ewentualnie z delikatnym smarowaniem (olejem, nie masłem), o ile boisz się, że przysmażysz za bardzo skórkę. W innym wypadku polecam olej, ale w niewielkiej ilości. Nie oblewaj nim mięsa. Olej ma jedynie pomóc przenieść temperaturę i nie powodować spalenia mięsa, to nie ma być sos…
                      Smażymy krótko
                      Dobry stek jest jak szybki Bill, dochodzi zanim zdążysz się rozkręcić…
                      Czas zależy od grubości kawałka (polecam nie grubszy niż 2-3 cm), smażysz nie dłużej niż:
                      3-4 min, aby było czuć i widać krew
                      4-5 min, aby krew było bardziej czuć, mniej widać
                      5-6 min, mięsko jest różowe i już nie straszy krwią
                      6-7 min, w sumie zrobiłeś schabowego… bez panierki 😉
                      7 i więcej oznacza, że… czeka Cię wietrzenie kuchni.
                      Stek lubi długo w jednej pozycji
                      W przypadku wersji bardzo krwistej smażenie kończy się na obsmażeniu jednej strony, potem drugiej i koniec… Po położeniu na patelnię nie dotykaj już mięsa, niech wysmaży się skorupka. Potem przewróć stek na drugą stronę, mniej więcej w połowie czasu jaki planujesz. I koniec – dwie pozycje i po sprawie, mówiłem, że to szybki kawałek mięsa 😉
                      Stek nie lubi pazurów…
                      w przeciwieństwie do Drwala. Źle znosi drapanie, nakłuwanie czy wszelkie ostrzejsze pieszczoty. W czasie smażenia i tuż po nie traktuj go widelcem, przewracaj szczypcami lub drewnianą łopatką. Gdy podrażnisz go za bardzo, zestresuje się i puści soki, a wtedy już nie będzie taki smaczny.
                      Daj mu odpocząć
                      Smażenie to wyczerpująca czynność, zwłaszcza dla takiego szybkiego zawodnika jakim jest stek. Dlatego po smażeniu daj mu odpocząć. Nich sobie poleży i odpocznie. Jeżeli lubisz suche mięso, możesz położyć stek na papierowym ręczniku, jeżeli nie przeszkadza Ci trochę resztek po smażeniu, polecam zwykły półmisek. Nie przykrywaj go jednak, mięso musi odparować i wyschnąć.
                      Gorrrące mięsko
                      Jeżeli lubisz gorące mięsko, przed podaniem możesz wstawić je na chwilkę do piekarnika. Teraz gdy stek już był usmażony i dojrzał, czyli sobie poleżał, możesz spokojnie go podgrzewać. Najlepiej zrobić to w piekarniku bez funkcji grilla, tylko z włączonym grzaniem od góry i dołu w temperaturze około 150 stopni, nie dłużej niż 2 min.
                      Kropelki przed podaniem…
                      Jeżeli nie myślałeś o żadnym sosie (osobiście uważam, że sos powinien pojawić się na mięsie już po podaniu), tuż przed podaniem, na gorącym steku, połóż kilka małych kawałków masła, tak aby się stopiło i lekko nasączyło. To nie ma być sos, to ma być tylko sugestia sosu.

                      źródło: bezfartuszka[kropka]pl

                      1 Reply Last reply Reply Quote 4
                      • A
                        Anna @lukaszmateo last edited by

                        @lukaszmateo Łójcze a gdzie jest: nie będziesz mieć mięsa przed tłuszczem???

                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • CUD_CzasUniescD
                          CUD_CzasUniescD @Natalia last edited by

                          1. Nie marchw się.
                            :D:D
                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • wiegul
                            wiegul last edited by

                            1 nie będziesz miał roślin w lodówce
                            2 Nie będziesz smażył steka na daremno
                            3 Pamiętaj abyś IF święcił
                            4 Czcij smalec i masełko, bo spotka cię piekiełko
                            5 Nie zajadaj słodyczy, bo święty karniwor się z tobą policzy
                            6 Nie mieszaj tłuszczu z cukrami, bo będziesz okładany marchwiami
                            7 Nie rzucaj mięsem
                            8 Nie namawiaj do roślin jedzenia, bo rozstąpi się pod tobą ziemia
                            9 Nie zaglądaj do michy bliźniego swego
                            10 Ani do żadnego gara, który jego jest.

                            1 Reply Last reply Reply Quote 3
                            • ?
                              A Former User last edited by A Former User

                              Karniwory to więźniowie tłuszczu!
                              Jak zaczną jeść cukry to zachorują i umyrą od razu!
                              Tak się kończy odchodzenie od wyary, nie możecie tego zrobić. Kara was spotka

                              I macie przykład upadłych na globusie lodoludzi co poumierali od tego

                              1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • 1 / 1
                              • First post
                                Last post