Navigation

Ave Ziomalu

• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Popularne Tematy

• Książki o globalizmie, masonerii, polityce

• Ciekawe linki z różnych dziedzin

• Anty mięsne propagandy

• Q

Mózg się lasuje jak się tego słucha. Posłuchajcie co się dzieje w "praworządnej" Holandii. Brak mi po prostu słów. 🤯🤯🤬🤬🤬

• Q

Jak zwykle świetna analiza pana Klimczewskiego z bardz ważnymi słowami na temat zakażeń i zjadliwości koronki

Użytkownicy Online

N

Idzie wojna ?

Newsy ze świata
    3
    17
    216
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • baku
      baku last edited by

Ogólnie to przestałem słuchać takich newsów, ale jakoś z ciekawości zacząłem tego gościa słuchać i no niezbyt to ciekawie wygląda.

USA w klinczu, wojska w polsce, plan wejścia wojsk rosyjskich na Berlin przez polskę ( przez obwód kalingradzki ).Wszystko aby negocjować warunki podziału europy.

Mam nadzieję, że to zwyczajnie efekt potwierdzenia i poprostu sklejanie faktów które pasuje pod daną retorykę..

z drugiej strony łóżka polowe itd. można powiedzieć, że to po aby siać strach.

Tak czy owak jestem za tym co on mówi, zrobić zapasy nikomu nie zaszkodzi.

C 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        Cynamon Patroni @baku last edited by Cynamon

@baku jeszcze przed obejrzeniem filmu napisze jakie mam ostatnie obserwacje w związku z tematem. Z okazji wszystkich świętych odwiedzałam kilka cmentarzy w Małopolsce i zdziwiło mnie że na trasie było mnóstwo remontowanych mostów. Mosty które były od lat nikt się nimi nie przejmowal, i nagle remontowane są wszystkie w jednym czasie ( gdzie samorządy nie mają tyle kasy żeby takie remonty prowadzić, bądźmy realistami) Po rozmowach z rodziną okazało się że ostatni rok to czas takich remontów nawet na drogach które przeznaczone są w przyszłych latach do kompletnej modernizacji.
        A remonty dróg które miałybyc prowadzone w tym czasie są przesuwane.
        Zmierzam do tego że ciężki sprzęt wojskowy nie potrzebuje mieć eleganckich dróg, natomiast mosty o określonej nośności są konieczne.

A druga zupełnie przypadkowa rozmowe miałam z randomowym starszym panem w kolejce do apteki. I rozmowa się potoczyła od tego że jak był młody w wojsku to był kierowcą, a skończyło się na tym że mówi "a wie pani że w razie potrzeby to samoloty wojskowe moga ładować na autostradzie albo wielopasmowce ? "
        I ja nie wiem czy przyciągam takie rozkminki przez swoje nastawienie czy faktycznie ludzie czują pod skórą że coś się święci i zaczynają o tym mówić.
        Ale wygląda na to że przygotowania są.

Jakiś czas temu natknęłam się na artykuł jakie są plany wojsk USA i Polski w razie inwazji Rosji na kraje nadbaltyckie
        https://kresy.pl/wydarzenia/eksperci-z-usa-w-razie-rosyjskiej-agresji-polacy-razem-z-silami-usa-maja-zajac-obwod-kaliningradzki/

baku 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • baku
          baku @Cynamon last edited by

@Cynamon no bez powodu tych mostów nie remontują..

a przypomniało mi sie jak niedawno jeszcze była akcja z tym płotem:

https://www.biznesinfo.pl/asf-060920-ks-dziki

niby na dziki, a drogi w pip że wychodziło chyba 20k za metr 😉

• C
            Cynamon Patroni last edited by Cynamon

This post is deleted!
            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • C
              Cynamon Patroni @baku last edited by

@baku i taki sam płot chyba jest na granicy z Niemcami.

A ten płot między podkarpackim a świętokrzyskim to ja nie do końca rozumiem bo on jest tak nie w picze nie w gitarę wg mnie. Nie podchodzi mi wg żadnej koncepcji podziałów Polski.

baku 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • baku

@Cynamon napisał w Idzie wojna ?:

@baku i taki sam płot chyba jest na granicy z Niemcami.

A ten płot między podkarpackim a świętokrzyskim to ja nie do końca rozumiem bo on jest tak nie w picze nie w gitarę wg mnie. Nie podchodzi mi wg żadnej koncepcji podziałów Polski.

no nie wiem, może zwyczajnie wałki.
                Co do mostów:

https://polska-org.pl/8546148,Wroclaw,2020_Remont_mostow_Pomorskich.html
                https://www.rynekinfrastruktury.pl/wiadomosci/drogi/rusza-remont-mostow-pomorskich-we-wroclawiu--70832.html
                https://www.rynekinfrastruktury.pl/wiadomosci/drogi/znamy-oferty-na-remont-trzech-mostow-na-podkarpaciu-71575.html

kurde oby oby to był zwyczajnie efekt potwierdzenia

C Czeko 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                • C

@baku też mam nadzieję że to jest właśnie tylko i wyłącznie efekt potwierdzenia.
                  Kurcze to co ten gość mówi o wypowiedzeniu wojny Rosji (naradzie politycznej) to jest dla mnie dziwne że tak z ni z gruchy nie z pietruchy. Bez żadnej przyczyny, bez żadnego napięcia? Ot tak? Sobie wejdą i pójdą na Berlin? Chyba dla mediów beda musieli podać jakąś przyczynę.
                  Napewno nie ekspansja bo Rosja już sobie nie radzi ze swoją powierzchnia. Wiec to będzie sytuacja rozwojowa.

A w świętokrzyskiem jest poligon wojskowy. Nie ogarnęłam wcześniej.

• baku

@Cynamon napisał w Idzie wojna ?:

Ot tak? Sobie wejdą i pójdą na Berlin? Chyba dla mediów beda musieli podać jakąś przyczynę.

no więc właśnie, chyba dlatego odstawiłem wszystkie media 😉
                    No bo jak słucham weforum, czy the economist to jasne jest jak słońce, że chodzi o rewolucję przemysłową ( https://ziomalum.pl/topic/1184/co-możemy-realnie-zrobić )

a od tych spiskorii to tylko obsrać ze strachu się można, od mediów skolei też sranie ze strachu ale inny powód 😉

• C

@baku i jeszcze jeden temat do tego czyli wybory w USA.
                      Mówi się że karty do głosowania miały nanoczipy. Czyli tak naprawdę to była ustawka przygotowana przez trumpka żeby mieć dowody na Bajdena. Moc go zamknąć i pozbierać dowody na innych. Czyli on dokładnie wiedział że będzie cała sprawa niewyjaśniona przez kilka miesięcy i to będzie czas na ewentualne wkroczenie Rosji. Wiec to czym ten gość straszy że usa jest w klinczu (czy jakoś tak) to też jest element planu. Żeby Rosja i Białoruś mogły przejsc na wschód. (Rosja ma jeszcze traktat pokojowy z Serbia więc może i Serbia by się dołączyła).
                      To co jest niebezpieczne dla Polski to sytuacja z Ukrainą gdzie są biznesy chińskie w akcji. I jeżeli gdzieś miałabym się spodziewać dymu to właśnie tu.

Ale to tylko takie rozkminy, a jak będzie i gdzie siedzi prawda to zobaczymy po czasie;)

baku 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • baku

@cynamon jednak Biden ?https://wiadomosci.wp.pl/wybory-usa-amerykanskie-media-joe-biden-prezydentem-elektem-6573124195060608a

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • Czeko
                          Czeko @baku last edited by

@baku napisał w Idzie wojna ?:

Co do mostów:

U nas w mieście też remontuja most xD

Hmm ciekawe to wszystko a nie było tak, ze Putin i Trump to dobre ziomki? to gdzie to tak że by USA przeciw nim... nie rozumiem

• baku
                            baku @Czeko last edited by

@czeko Putek przez to wszystko się tak źle poczuł, że jego parkinson się pogorszył i ma odejść w styczniu:

https://www.washingtontimes.com/news/2020/nov/6/putin-step-down-january-amid-parkinsons-concerns-r/

C Czeko 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                            • C

@baku podobno to fejk nius. Rosja to dementuje. Ale co prawda to prawda że ustawę o jego dożywotnim ekskluzywnym traktowaniu przepychają na szybko.

• baku

@cynamon napisał w Idzie wojna ?:

Rosja to dementuje

😂 Skoro Rosja tak mówi 🙂

no ale właśnie na fakty trzeba patrzeć, coś tam działają w tym kierunku, no jak odejdzie zobaczymy.

• C
                                  Cynamon Patroni @baku last edited by Cynamon

@baku Dlatego mówię że podobno;D
                                  może go trzęsło bo dzień wcześniej za dużo wypił 😂
                                  Albo mu telefon dzwonił i mial wibracje na maksa podkręcone😂
                                  Albo ma Parkinsona i będzie zmiana el presidento. Zobaczym

Ale ogólnie to sto procent Putina w Putinie jak wszyscy prezydenci mają koronę to on Parkinsona xD

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                  • Czeko
                                    Czeko @baku last edited by

@baku Myslicie, ze wreszcie zakończą się jego rządy? Aż strach pomyśleć co bd dalej...

C 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                    • C
                                      Cynamon Patroni @Czeko last edited by

Jeszcze takie coś z czerwca tego roku. Z czasu kiedy nikt jeszcze nie wiedział że cała armia Białorusi będzie stała przy granicy z Polską. Akurat w okolicy Brześcia xD

Zwróćmy uwagę, jakie jest nasze położenie. Polskie siły zbrojne bronią Przesmyku Suwalskiego, a nie ma nas na możliwym kierunku natarcia z okolic Brześcia. Nie możemy mieć pewności, że w ostatecznym rachunku amerykańskie jednostki z okolic Orzysza wejdą do wojny. Waszyngton nie podjął decyzji, mimo że eksperci z NEW proponowali tego rodzaju posunięcie, o przemieszczeniu swych oddziałów pancernych na wschód od Wisły

Wszystkie te plany o których mowa w artykule to ćwiczenia wojsk rosyjskich z 2017r.

https://wpolityce.pl/polityka/502901-sieci-o-kulisach-mozliwego-ataku-na-polske

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • 1 / 1
                                      • First post
                                        Last post